LSV dosledno za bolji život Zrenjaninki i Zrenjaninaca

Na radnom doručku sa novinarima, predsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu i odbornik LSV u Skupštini Grada Zrenjanina Predrag Perkić sumirao je aktivnosti stranke u 2015. godini i poručio da je LSV spremna da bude dominantan politički činilac u Zrenjaninu u 2016. godini.

Perkić je sumirao aktivnosti odborničke grupe i podvlačeći da Liga, kao i prethodnih 26 godina, nije ćutala na neodgovorne i bahate poteze aktuelne gradske vlasti.

– Odbornička grupa LSV je aktivno učestvovala u radu Skupštine Grada Zrenjanina, predložili smo brojne usmene i pismene dopune dnevnog reda u vidu mnoštva predloga, inicijativa, izveštaja, informacija, amandmana i odborničkih pitanja u cilju kontrole rada aktuelne vlasti i insistiranja da se sprovedu aktivnosti koje su u interesu građana – obezbeđivanje pijaće vode, transparentnost rada organa gradske vlasti i obezbeđivanje jednakih uslova za ostvarivanje prava svih Zrenjaninki i Zrenjaninaca – objasnio je odbornik LSV.

Perkić je takođe podsetio na neke od inicijativa koje je Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula u 2015. godini.
– Liga socijaldemokrata Vojvodine se 26 godina dosledno bori za iste ciljeve – ravnopravnost svih građana, puna autonomija Vojvodine, borba protiv fašizma. Proteklu godinu obeležila je naša borba za zaštitu domaćih poljoprivrednika, malih i srednjih preduzeća od nelojane konkurencije iz inostranstva i domaćih tajkuna, zatim pokretanje inicijative za raskid Energetskog sporazuma s Ruskom Federacijom, kao i inicijativa za povećanje iznosa rudne rente odnosno naknade za izvlačenje nafte i gasa, budući da se vojvođanski nafta i gas sedam godina besomučno crpe po najnižoj rudnoj renti u Evropi, a višestruko manjoj nego u Ruskoj Federaciji – sumirao je Perkić.
Predsednik zrenjaninske Lige najavio je da u LSV smatraju da je vreme da preuzmu odgovornost za upravljanje gradom.
– Zato ćemo u narednoj godini pojačati naše aktivnosti da bismo našim sugrađankama i sugrađanima pokazali da grad može da se vodi i domaćinski tako da su interesi svakog čoveka na prvom mestu – zaključio je čelnik zrenjaninske Lige, dodajući da će Liga obavezno u proces kreiranja politike uključiti mlade sugrađanke i sugrađane.

PODELI