Marton i Knežević na tribini u Stajićevu

23. decembra u Stajićevu održana je tribina u organizaciji Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin. Na temu poljoprivrede i ciljeva za koje će se boriti LSV u narednom periodu obratili su se Aleksandar Marton, potpredsednik Izvršnog odbora GO LSV i Branislav Knežević, glan Glavnog odbora.

Branislav Knežević je na samom početku upozorio na mogući veliki problem ukoliko aktuelan Predlog zakona o poljoprivrednom zemljištu bude izglasan u Narodnoj skupštini.

 – Ukoliko se ovakav predlog zakona usvoji, poljoprivrednici i ljudi koji žive u Vojvodini neće moći posle tog zakona da žive normalno i da se bave poljoprivredom. Umesto predloženog zakona trebalo bi da primenjujemo iskustva članica EU kako bismo mogli da zaštitimo naše poljoprivrednikom. Način kako je ovu oblast zakonski uredila Slovačka je primer dobre pakse koji bi trebalo da primeni i Srbija. Naime, tek nakon dobijene dozvole za boravak u trajanju od 10 godina strani državljanin bi mogao da uzme u zakup zemljište – prisutnima je poručio Knežević.
Pokrajinski poslanik LSV ALkesandar Marton je povodom predstojećih izbora na pokrajinskom i lokalnom nivou izjavio da je cilj Lige da Zrenjanin bolje funkcioniše.
– Potrebne su nam korenite promene političkog sistema u kojem će decentralizacija zameniti centralizaciju u kojoj će Vojvodine i lokalne samouprave imati istinsku snagu. Želimo da pokažemo da Vojvodina može mnogo bolje, ali i da Zrenjanin može mnogo bolje. S tim u vezi, pogrešno je pitanje hoće li Liga posle izbora ići sa DS ili sa SNS. Sigurno je da samo pobeda LSV može popraviti položaj Vojvodine i Srbije – jasan je bio Marton.
Na posletku, Marton je okupljene meštane pozvao da podrže politiku Lige socijaldemokrata Vojvodine i da predlozima i sugestijama osnaže političke ideje stranke.

PODELI