Ako laže koza, ne laže rog

Navikli smo skoro da po ceo dan slušamo kako nam dobro ide.

Napredna bajka ide po ključu – verujete li meni ili svojim očima? Bajke slušamo prvenstveno od premijera, pa njegovih ministara, do sitnije naprednjačke mašinerije – gradonačelnika i njihovih zamenika. U naprednoj bajci Srbija je lider u regionu, pa čak i Evropi i toliko nam je dobro da je premijera prosto sramota.

Nezaposlenih je sve manje, plate su sve više, standard je sve bolji, bezbednost nikada jača, a atmosfera u društvu je u najmanju ruku rajska.
Taman kada napredna ekipa ispuca svoje floskule i fraze, a armija botova izlupa pluseve na takve vesti u elektronskim glasilima, jave se plaćeni strani neprijatelji:

Neki Svetski ekonomski forum, po čijem istraživanju Srbija ima jednu od 10 najefikasnijih vlada u celom svetu.
Pa se onda javi nekakav Frejzer institut i Heritidž fondacija prema kojima je Srbija po slobodi i konkurentnosti privrede najgora u Evropi i među najgorima u svetu, u društvu afričkih banana – država.
Onda se javi zla Svetska banka, po čijim smo analizama najsiromašnija zemlja Evrope.
Pa sve novine prenesu kako smo među pet najnesrećnijih naroda sveta…

Kako je na državnom nivou, tako je i na lokalu:

Prema ocenama naših naprednih menadžera, Zrenjanin, nakon samo tri godine njihove vlasti, cveta:

Obilaznica samo što nije, čista voda samo što ne poteče, investitori evo sad baš nagrnuli, stotine, ma hiljade radnih mesta tek što nisu otvorena, Trg samo što nije, pa je i njih sramota koliko nam dobro ide.
I onda se jave neki podaci iz Privredne komore: svaki peti račun privatnog preduzetnika u Zrenjaninu i okolini je u blokadi, a blokada ukupno iznosi 9,5 milijardi dinara.
Poređenja radi, dok su Zrenjaninom vladali mrski „žuti“, blokada je bila više nego duplo manja. Dakle, rezultat napredne vladavine za privredu Zrenjanina je duplo gore stanje nego što je bilo.

Kome verovati? Razmislite do izbora.

U ime GrO LSV Zrenjanin,
Milan Đurić, član Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin

 

Pogledajte video snimak

PODELI