Bogaroški u poseti Tarašu i Melencima

U subotu, 5. decembra Mesni odbori Lige socijaldemokrata Vojvodine Taraš i Melenci, odnosno domaćini Boža Marinkov (Taraš) i Gordana Boškov (Melenci) ugostili su Branislava Bogaroškog, potpredsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine koji je razgovarao sa meštanima o problemima sa kojima se susreću, kao i o mogućnostima da se unaprede uslovi života u Tarašu i Melencima.

Teme koje su najviše zanimale domaćine bile su najviše u vezi sa poljoprivredom – načini i mogućnosti plasiranja poljoprivrednih proizvoda, kao i opasnosti koje prete ukoliko se ne povuče Predlog zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Bogaroški je ocenio da je Zakon o poljoprivrednom zemljištu, kakav predlaže ministarstvo poljoprivrede, u najmanju ruku poguban za mala i srednja poljoprivreda gazdinstva.

– Umesto da se strane investicije privuku kroz kreiranje investicione klime u oblasti prerađivanja poljoprivrednih proizvoda, novi zakon predviđa da se domaća proizvodnja zameni stranom. Na taj način ćemo vrlo brzo doći u poziciju da hiljade porodica izgubi mogućnost da živi od te zemlje i da se te iste porodice i da se isele ili da budu nadničari na zemlji koju su do juče obrađivali – upozorio je Bogaroški i dodao da je u novom zakonu neophodno doneti jasna pravila koja će postaviti zapreke za strance i sprečiti katastrofu koja bi mogla da nastane 1. septembra 2017. godine, kada će i stranci moći da pod istim uslovima kao naši državljani, kupuju poljoprivredno zemljište.

 

PODELI