Dani piva 2015. godine

Ovogodišnji Dani piva biće još jedna manifestacija posvećena pivu,u gradu koji nema pivaru. I pored nagoveštaja vlasti da ima zainteresovanih za revitalizaciju pivare, od toga, za sada, nema ništa. Idu izbori,možda će se pivare vlast setiti u kampanji?

Svedoci smo da je srušena zgrada Filkovića, u centru našeg grada, u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

Reč je o zgradi koja ima status kulturnog spomenika od velikog značaja za Republiku Srbiju. S obzirom da je bila u veoma lošem stanju zbog starosti, zbog dugogodišnje nebrige i neodržavanja, napuštena je i zabranjena za upotrebu.
Usled nedostatka dogovora,volje,novca za sanaciju,objekat nije mogao da se zaštiti od daljeg propadanja i urušavanja istog. Konačno, srušen je ovih dana. Da li će sličnu sudbinu doživeti i zgrada pored bivšeg SDK, koja je u jako lošem stanju.
Konačno u Zrenjaninu imamo gradonačelnika koji „zna“ šta narod želi. Ovogodišnji program Dana piva rađen je u skladu sa željama naroda, reče Janjić Čedo. Da li građani i građanke Zrenjanina žele i zaposlenje od kog mogu normalno živeti, kvalitetnije obrazovanje i zdravstvo, to nam gradonačelnik nije rekao.

U ime GrO LSV Zrenjanin,
Predrag Perkić, predsednik GrO LSV Zrenjanin

Pogledajte video snimak

PODELI