Skandalozna rekonstrukcija Trga: mimo projekta i protiv društvenog interesa

LSV je više puta upozoravala na kriminalan odnos gradske vlasti prema trošenju novca Zrenjaninaca kada je u pitanju neprioritetna rekonstrukcija Trga slobode. Javno smo pitali gradonačelnika i nadležne u gradskoj upravi po čemu je Trg slobode prioritet u vremenu krize, pa se na njegovo šminkanje troše stotine miliona dinara koje grad nema, već se skupo zadužuje kreditom?

Zašto je rok za završetak radova probijen za više od duplo? Ko će odgovarati zbog kašnjenja dužeg od celokupnog roka za završetak radova od 120 dana, koji je istekao još 18. marta?

LSV postavlja nova pitanja:

Ako je glavna zamisao projekta bila očuvanje postojećih drvoreda, ko je mimo projekta naložio da se drveće poseče, gde je ono završilo i ko će odgovarati za uništavanje javnog dobra?

Ko je odgovoran za lošu nivelaciju Trga i loše oticanje vode?

Ko je odgovoran za izmene projekta bez konsultacija sa projektnim timom?

Ko je odgovoran što ni do dan danas ne postoji projekat infrastrukture Trga usklađen sa glavnim arhitektonsko – građevinskim projektom?

Ko je odgovoran za postavljenje poda oko spomenika koji nije po projektu?

Ko je odgovoran za postavljanje kandelabra mimo projekta?

LSV izražava krajnji protest zbog ovako bahatog i nestručnog rada aktuelne vlasti, čije će ih posledice decenijama nadživeti, a koje će građani Zrenjanina decenijama skupo plaćati.

 

U ime GrO LSV Zrenjanin,
Stevica Radu, član Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin

Pogledajte video snimak

PODELI