SPREČIMO OTIMANJE, PLJAČKU I PRODAJU ELEKTROVOJVODINE

Poštovane građanke i građani Zrenjanina i Vojvodine,

Svi pamtimo sudbinu vojvođanskog Naftagasa: nekada najprofitabilnije vojvođansko preduzeće je odlukom vlasti iz Beograda prvo ugašeno, pripojeno NIS-u, a zatim prodato Rusima po ceni Robne kuće Beograd. Imovina od 2.2 milijarde evra i naftne rezerve od 9 milijardi evra poklonjene su Rusima za 400 miliona evra. Tu bezočnu pljačku imovine i prirodnog bogatstva, u koju su Vojvođani ulagali decenijama, podržale su sve političke partije osim LSV. Od tada je LSV 38 puta podnosila predlog Skupštini da se razmatra pitanje obeštećenja Vojvodine zbog sramne prodaje NIS-a.

Danas se isto radi sa Elektrovojvodinom. Od 1. jula se priprema gašenje Elektrovojvodine, pripajanje EPS-u, a zatim prodaja EPS-a u bescenje od strane vlasti u Beogradu. Prvo će na red doći 650 radnika Elektrovojvodine koji će biti na listi za gubitak posla. Zatim će Elektrodistribucija Beograd prisvojiti gotovo 700 miliona dinara poreza i doprinosa koji je isplaćivala Elektrovojvodina i od čega su se gradili putevi, škole i bolnice u Vojvodini. Zatim će EPS dva puta do jeseni podići cenu struje i podići nove kredite da bi kreditori stekli vlasnički udeo nakon prodaje EPS-a. Nakon prodaje EPS-a, građanima Vojvodine će biti oduzeta imovina Elektrovojvodine koju su gradili decenijama, a koja vredi 700 miliona evra!

Nije li logično da imovinom, koju su sticali naši roditelji, upravljaju građani Vojvodine?

Nije li logično da velika napalata utroška električne energije u Zrenjaninu znači i više investicija u naš grad? U našu elektro mrežu, ali i ostalu infrastrukturu?

Ne  želimo da pristajemo na ideju da je sva pamet u Beogradu, a da smo mi u  Zrenjaninu, Melencima ili Kikindi samo puka ispostava ili šalter.

Sve to radi aktuelna vlast u Beogradu i menadžment EPS-a. Prošlogodišnji gubitak Elektrodistribucije Beograd iznosio je 3.4 milijarde dinara, a Elektrovojvodina je ostvarila dobitak od 2.3 milijarde! Naplata struje u Vojvodini je preko 90%, u Beogradu je duplo niža, a u južnoj Srbiji je ispod 25%!

U infrastrukturu Elektrovojvodine se neprestano ulaže, dok je strujna mreža ostatka Srbije zapuštena i neodržavana, pa čitave regije ostaju nedeljama bez struje posle prvog snega, što se u Vojvodini nikada nije desilo.

LSV neće dozvoliti da se Vojvodini otme Elektrovojvodina da bi se uništila i prodala u bescenje kako bi se obezbedio novac za opstanak na vlasti vlade iz Beograda! Pozivamo SVE građanke i građane Vojvodine da nam pomognu u borbi za očuvanje Elektrovojvodine, koju su naši roditelji decenijama gradili!

U ime GrO LSV Zrenjanin,
Aleksandar Marton, poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine

Pogledajte video snimak

 

                                                                    

PODELI