Tribina u naselju Šumica – Građani uvek na prvom mestu

U četvrtak, 26. novembra Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovala je tribinu u naselju Šumica gde su glave teme bile komunalne i infrastrukturne potrebe građana ovog naselja i problemi sa kojima se suočavaju. Govornici Branislava Jovanov, predsednica Izvršnog odbora, Vojislav Matić član Izvršnog odbora, Saša Popov, čan Izbornog štaba GrO LSV Zrenjanin i Vladimir Milošev, odbornik LSV u gradskom parlamentu osvrnuli su se, između ostalog, i na ostvarene rezultate u okviru projekata koji su realizovani u naselju Šumica, ali i na urgentne probleme kada je u pitanju izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

– Liga socijaldemokrata Vojvodine je oduvek, već 26 godina, orijentisana na davanje podrške građanima i njihovim interesima, bilo da su oni radnici, penzioneri ili poljoprivredinici. S tim u skladu, dužnost Lige socijaldemokrata Vojvodine je da nastavi da insistira na povlačenju predloga Zakona o poljoprivrednom zemljištu iz skupštinske prcedure jer će u suprotnom Zakon kao takav učiniti da hiljade domaćinstava bukvalno ostane bez ikakvih izvora prihoda – složili su se Popov i Matić. Oni su pozvali sve građane koji shvataju koje bi posledice izazvalo usvajanje ovakvog zakona da se u narednom periodu odazovu akcijama Lige socijaldemokrata Vojvodine i daju potpis podrše za zaštitu naših poljoprivrednika.

Odbornik Skupštine grada Zrenjanina Vladimir Milošev osvrnuo se na realizovane i planirane projekte koji imaju za cilj unapređenje uslova za rad OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.
– U proteklom periodu su asfaltirani sportski tereni i isti opremljeni potrebnim rekvizitima. Posao koji preostaje jeste izgradnja fiskulturne sale, za koju su, od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, obezbeđena sredstva, ali već neko vreme se čeka na lokalnu samoupravu da prikupi građevinske dozovole i ostalu potrebnu dokumentaciju – istakao je Milošev.
Branislava Jovanov je ukazala na problem još neizgrađene obilaznice, zbog čega građani iz ulice 6. maja svakodnevno trpe štetu.
– Problem sa kojim se susreću građani koji žive u ulici 6. maja svakodnevnim prolascima kamiona i drugih teretnih vozila, Liga socijaldemokrata Vojvodine je otpočela da rešava izradom Plana detaljne regulacije obilaznog puta oko Zrenjanina. Nakon toga pokrenuli smo proces eksproprijacije zemljišta, međutim nova gradska vlast nije nastavila započet posao. Iako je budžetom JP „Puteva Srbije“ planirana izgradnja obilaznice, gradska vlast nije bila sposobna da prikupi potrebnu dokumentaciju, tako da radovi ni ove godine ne mogu biti započeti – objasnila je Jovanov.
Ostaje nam da sačekamo proleće, pa da nastavimo gde smo stali, kako bi građani Šumice mogli nesmetano i bolje da žive – zaključila je Branislava Jovanov.

PODELI