Horor na Trgu dr Zorana Đinđića

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje bahatost i bezobrazluk koji predstavnici zrenjaninske naprednjačke vlasti po ko zna koji put pokazuju nemarom prema javnim površinama.


Poslednji primer sa kojim se građani Zrenjanina suočavaju svakodnevno nalazi se u samom centru grada. Naime, započeti su, a onda i zapušteni, radovi na rekonstrukciji Trga dr Zorana Đinđića.


Radovi su započeti u oktobru prošle godine i, prema izjavama gradskih čelnika, trebalo je da budu gotovi nakon dva meseca. Međutim, sve je raskopano, u blatu i vodi i podseća na scenografiju iz nekog horor filma. Radnika, po već poznatom maniru naprednjačke vlasti, nema nigde. Rok za završetak radova, koji su oni definisali u javnosti, je istekao, a jedva da je nešto urađeno.

Ponovo ispaštaju građani Zrenjanina. Oni tuda bukvalno ne mogu da prođu, što im otežava svakodnevni život, ali je i nebezbedno, jer je zaštitna ograda porušena i ne postoji adekvatno osvetljenje. Da ne pričamo o utisku koji bi neki gost Zrenjanina imao kada bi došao u centar našeg grada.

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje gradskim funkcionerima zašto su započeli radove u oktobru kad svi znaju da je to već kraj građevinske sezone, kome se žurilo da razrovari centar grada i zašto. Izražavamo zabrinutost zbog svega toga i moramo da kažemo da se ljudi u gradu pitaju da li postoji neki koruptivni razlog zašto je sve tako urađeno. Podsećamo bahatu vlast da građani sve vide i da nisu glupi.

Još jednom pozivamo predstavnike zrenjaninske vlasti da se smesta prihvate posla sa odgovornošću nekog ko treba da radi u interesu građana. U suprotnom, neka se povuku sa javnih funkcija.

mr Dejan Čapo

predsednik Odborničke grupe

Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina

PODELI