Zahtevamo nadoknadu štete građanima kojima su uređaji stradali zbog eksperimentalne tehničke vode

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani doneli su ispred Gradske kuće neke od uređaja koji su pokvareni zbog toga što zrenjaninskim cevima teče ko zna kakva eksperimentalna tehnička voda.

Javno-komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin ponovo je preuzelo snabdevanje grada vodom zbog, kako oni kažu po ko zna koji put, postavljanja nove opreme u fabrici vode. Pretpostavili smo da će naprednjaci u predizborne svrhe praviti iluziju da se nešto radi po ovom pitanju, ali smatramo da je nedopustivo da građani Zrenjanina, osim dovođenja u zabludu zbog ovih poteza, trpe i materijalnu štetu.

Naime, u prethodnim neuspelim pokušajima nastala je ogromna šteta u domovima građana, jer su oštećene mašine za pranje veša, bojleri, kućni prečistači vode, vodokotlići. Veliki broj sugrađana nam se obratio da nam se požali. Niko im se iz vlasti nije obratio ni sa izvinjenjem, a kamoli sa obeštećenjem. Ama baš niko se, ovom prilikom, nije oglasio iz „Vodovoda i kanalizacije“ a ćute i gradski funkcioneri.

Već nekoliko godina unazad stanovnici Zrenjanina gradskim vlastodršcima služe kao eksperimentalni pacovi. Isprobavale su se različite fabrike vode i menjale tehnologije za njenu preradu, a sve na štetu zdravlja građana. Svaki pokušaj završen je istim ishodom – voda nije zdrava za piće. Takvu vodu, nažalost, i dalje koriste mnoge Zrenjaninke i Zrenjaninci. Jednostavno, nizak životni standard čini da nisu u mogućnosti da kupuju flaširanu vodu. O tome koliko je za dosadašnje fabrike vode potrošeno novca iz budžeta, gradski čelnici ne vode računa.

Mišljenja smo da je sve probe, istraživanja i eksperimentisanja oko vode trebalo sprovoditi u laboratorijskim uslovima. Nikako direktno na stanovnicima Zrenjanina.

I da li od ove i ovakve vlasti treba očekivati rešenje? Verovatno se iza bahatosti, neodgovornosti, javašluka kriju lični interesi. Zahtevamo od gradskih čelnika da pokažu odgovornost i nadoknade štetu građanima kojima su uređaji stradali zbog nekakve eksperimentalne tehničke vode.

mr Dejan Čapo

predsednik Gradskog odbora

Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Zrenjanin

PODELI