(Bez) hleba i igara

Predizborna kampanja aktuelne vlasti je već počela. Svakog vikenda će narod, u porušenom centru Zrenjanina, sa bine zabavljati razni zabavljači, a narod će to da plati i još će biti srećan.

To je bar plan aktuelne napredne većine.

Tu sliku smo već gledali, ali su se okolnosti promenile: Zrenjanin nije više demokratski grad, nema največi broj otvorenih fabrika, najviše zaposlenih radnika, niti rast standarda.

Sa istom ekipom ljudi na čelu, ali sada pod zastavom Srpske napredne stranke, Zrenjanin je sada grad političkog svingeraja, bez ijedne nove investicije, bez ijednog novog radnog mesta, sa drastičnim porastom nezaposlenosti i siromaštva, sa abnormalnim cenama komunalija i najskupljom potrošačkom korpom u Srbiji od 75.000 dinara mesečno.
Grad je zadužen 1.1 milijardu dinara, planira se novi kredit od 700 miliona dinara, ulaže se u potpuno nebitne stvari kao što je šminkanje Trga slobode, dok su ključne infrastrukturne delatnosti kao obilaznica, voda, privlačenje investitora – u potpunom kolapsu.
Vlast je potpuno nesposobna i želi da zamaskira opšti haos i beznađe koje su napravili za samo pola mandata sa par koncerata.
Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine – Zrenjanin im poručuje da su providni i tragikomični. To shvata i narod, a to će shvatiti i oni sami na predstojećim lokalnim izborima.

U ime GrO LSV Zrenjanin,
Milan Đurić, član Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin

Pogledajte video snimak

PODELI