Dva nova pitanja za gradske vlasti

LSV već nekoliko nedelja zahteva odgovore od gradskih vlasti na konkretna pitanja: zašto rekonstrukcija trga kasni preko 100 dana, ko će odgovarati za izmišljanje radnih mesta pomoćnika predsednika Skupštine i milione dinara bačenih na plate za ta nezakonita radna mesta, zašto se izmišlja još jedno javno preduzeće Zona objedinjene naplate, po čijem nalogu se od građanskog novca plaća reklamiranje Megatrenda?

Umesto da odgovori opoziciji koja zastupa interese desetina hiljada Zrenjaninaca u lokalnom parlamentu, gradska vlast je nastavila sa katastrofalnim vođenjem skupštinskih zasedanja. Tako je poslednja Skupština prekinuta na pola sednice, da bi se nastavila posle dva dana. Na ovaj način je zaokružena slika zloupotrebe gradskog parlamenta od strane vladajuće koalicije, koja ga već tri godine koristi kao poligon za nasilno nametanje isključivo ličnih i partijskih interersa nekolicine aktuelnih funkcionera.

LSV pita – da li je moguće da u aktuelnoj koaliciji, sklepanoj od svih mogućih propalih partija prilepljenih uz SNS, ne može da se nađe adekvatna osoba koja bi znala da zakaže i vodi Skupštinu profesionalno i efikasno?

Danas je 7. juli, dan kada je počela borba protiv fašizma na ovim prostorima.

LSV pita – šta je gradska vlast za tri godine uradila po pitanju održavanja spomenika antifašističke borbe?

 

U ime GrO LSV Zrenjanin,
Predrag Perkić, odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina

Pogledajte video snimak

 

PODELI