Da li su naša deca bezbedna u školama?

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin izražava zabrinutost zbog uslova u kojima se zrenjaninska deca školuju i zahteva da se utvrdi odgovornost za to što je pao plafon u Osnovnoj školi „Dr Jovan Cvijić“.

Podsećamo da su u četvrtak, 2. februara, u večernjim časovima roditelji obavešteni da u petak neće biti nastave u OŠ „Dr Jovan Cvijić“ u Zrenjaninu uz obrazloženje da su razlog tehnički problemi. Narednog dana se ispostavilo da je pao plafon u delu škole i da je inspekcija koja je izašla na lice mesta naložila sanaciju. Nakon toga je na sajtu škole postavljena informacija da ni 6. februara neće biti nastave zbog bezbednosti.

Zvaničnog saopštenja sa objašnjenjima nema, pa stoga Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja školi, školskoj upravi i lokalnoj vlasti pitanje: šta se dogodilo u školi, da li je neko povređen, koliko će trajati sanacija?

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje u kakvim uslovima naša deca imaju nastavu. Smatramo da je bezbednost naše dece na prvom mestu i da je nedopustivo da dođe do situacije da padne plafon u jednoj osnovnoj školi u našem gradu. Stoga, zahtevamo da se utvrdi odgovornost za ovaj propust.

PODELI