Hitno obezbediti pijaću vodu i u Zrenjaninu

Zrenjaninski ligaši i ligašice organizovali su danas akciju na nekoliko lokacija u gradu i, zajedno sa sugrađanima i sugrađankama, zatražili da se hitno reši problem sa pijaćom vodom u Zrenjaninu. Vladimir Milošev, odbornik LSV u zrenjaninskoj Skupštini, upozorio je da se ne sme dozvoliti da Zrenjaninci i Zrenjaninke budu građani drugog reda.

– Pitamo kako je moguće da se u Užicu angažuju sva raspoloživa sredstva, izgradi osam kilometara vodovoda za 44 dana i obezbedi građanima pijaća voda, a u Zrenjaninu je to nemoguće? Podržavamo sve što je u interesu građana i građanki, bez obzira na to gde žive, ali podsećamo da ljudi u Zrenjaninu više od 10 godina nemaju ispravnu vodu za piće – rekao je Milošev.

On je istakao da je situacija u Zrenjaninu još apsurdnija jer su projekat, sredstva i garancije  za izgradnju fabrike vode pribavljeni još pre skoro dve  godine, ali da je očigledno da zrenjaninska vlast ne želi da se reši ovaj gorući problem i započne sa sprovođenjem investicije.

– Indikativno je da  iza svega ovoga postoji debela politička pozadina instruirana od najvišeg rukovodstva vladajuće koalicije – ocenio je zrenjaninski odbornik LSV.

Milošev je rekao da ligašice i ligaši u Zrenjaninu, nakon apela i zahteva gradskim i republičkim vlastima, pokreću inicijativu koju će građanke i građani Zrenjanina moći da podrže svojim potpisima, a kojom se zahteva obezbeđivanje ispravne pijaće vode.

– Pozivamo građanke i građane da podrže svojim potpisima inicijativu, kako bismo po završetku svih akcija, uputili jasan zajednički zahtev vlastima da bezuslovno i bez odlaganja krenu u rešavanje ovog ozbiljnog problema – istakao je Vladimir Milošev.

PODELI