Koliko ima Zrenjaninaca na današnji dan?

LSV Vojvođani Zrenjanin: Zahtevamo transparentnost gradske administracije u vezi sa biračkim spiskovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Zrenjanin, uputila je danas Gradskoj upravi grada Zrenjanina zahtev za dostupnost informacije od javnog  značaja – ukupan broj građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak na današnji dan.

Isti ovakav zahtev uputila je Odbornička grupa LSV – Vojvođani pre desetak dana, ali bahati predstavnici gradske vlasti nisu mislili da je njihova obaveza da poštuju Poslovnik Skupštine grada i odgovore na upit.

Ipak, odbornici LSV Vojvođani neće odustati, ovakav zahtev će se ponavljati svake nedelje do raspisivanja lokalnih izbora, da bi se kontrolisao i pratio eventualni upis birača iz drugih krajeva zemlje i inostranstva.

Iskustvo sa izbora održanih u decembru mesecu kada su se dešavale zloupotrebe izbornog sistema izazvalo je opšte nepoverenje građana u nameru vladajućih partija i institucije koje sprovode izbore jer se smatra da rezultati izbora ne oslikavaju stvarnu biračku volju građana.

Ovo je prvi korak u sprečavanju zloupotrebe, a Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani smatra da je neophodna temeljna izmena izbornog sistema u Srbiji.

Zrenjanin pripada građanima Zrenjanina i samo oni mogu da odlučuju o tome ko će upravljati njihovim gradom.

Informativna služba

Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Zrenjanin

PODELI