Liga jedina nije izdala svoje birače

Još jedna ligaška, radna godina polako ostaje za nama.

Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine – Zrenjanin se trudila da pokaže svojim radom sve ono za šta se Liga zalaže već 24 godine unazad.

Koliko god bilo teško, ni za pedalj nismo odstupili i svim raspoloživim sredstvima smo se trudili da ukažemo na greške sadašnje vlasti i da vratimo dostojanstvo svih nas.
Naš cilj rada je bio i ostaje, znatno viši životni standard u našem gradu, u našoj Vojvodini i u našoj državi.

Iako smo stranka u opoziciji, na poslednjim izborima smo osvojili drugo mesto u Zrenjaninu i sa ponosom ističemo da smo stranka kojoj se članstvo konstantno povećava.
Prilaze nam novi članovi i članice koji prepoznaju naše ideje i gradimo jednu veliku porodicu, koja živi u jednoj kući, u Zrenjaninu, u Vojvodini.
Zahvaljujući svima koji prepoznaju cilj postojanja LSV, bez obzira koliko nam je bilo teško i kako će nam biti, istrajaćemo, jer to dugujemo našim sugrađanima i sugrađankama.
Iskoristiću ovu priliku, kao predsednica Izvršno – operativnog organa zrenjaninske Lige, da se zahvalim svima onima koji prate naš rad, koji nas podržavaju, svim ligašima i ligašicama i malobrojnim medijima koji su naš prozor u javnost.

Želim Vam srećne praznike i sve najlepše, kako na ličnom, tako i na poslovnom planu.

Branislava Jovanov
Predsednica Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin

Drage kolege novinari,

Obraćam Vam se umesto našeg predsednika Vladimira Tešića, koji zbog bolesti nije danas u prilici da Vam se obrati. Raduje me da u Zrenjaninu postoji mediji i izveštači, pa makar stali na prste jedne ruke, koji imaju dovoljno hrabrosti da prenose saopštenja Lige u potpunosti. Bez njih bi se kritički glas Lige znatno manje čuo i još više bi nas gušio jeftini populizam i samohvalospevi naših naprednih vlasti, koji nas ubeđuju da nam je sve bolje i bolje, dok stvarnost, novčanici i osećaji govore upravo suprotno.
Danas smo se okupili da u prazničnoj atmosferi, uz Ligin tradicionalni radni doručak, obeležimo lepu saradnju u protekloj godini. Ne bih Vas podsećao šta se sve desilo u toj godini, jer bi Vam doručak preseo i pre polovine podsetnika.
Sve može stati u samo jednu rečenicu: živi smo svedoci najgore i najnesposobnije vlasti i na lokalu i u republici koju pamti istorija parlamentarizma Srbije i Zrenjanina. Da se ovako brzo upropaštava grad i zemlja, potreban je poseban talenat, psihološki profil i posebne diplome.
Dokle god većina birača bude nepismena i lakovernija od Crvenkape, dotle će nasedati na šarene laži i najjeftiniju socijalističku propagandu vladajućih stranaka, a cenu gluposti većine ćemo plaćati svi.
Liga jedina nije izbeverila svoje birače, jer jedina nije menjala svoju politiku već četvrt veka. To je demokratska i građanska Vojvodina sa svojim novcem, imovinom, vlašću i sve to garantovano Ustavom.
Ko ne želi da Vojvodina ima budžet od tri milijarde evra, već sadašnji od 700 miliona, ko ne želi demokratsku vladu, već tiraniju autokrate, ko ne želi da sam određuje kako će da uredi svoje dvorište, nego želi da mu ga uređuju u Beogradu, taj neka i dalje glasa kako je glasao i neka bude spreman da plati visoku cenu svog izbora.
Liga u narednu godinu ulazi optimistično, jer sve više građana Vojvodine shvata našu politiku i razlikuje je od politikanstva stranaka iz Beograda koji se sete Vojvodine samo u izbornoj kampanji.
Vidimo se u 2015. godini, godini rasta Lige i godini kraja populističkog politikanstva vladajućih stranaka.

mr Vladimir Vasiljev
Potpredsednik GrO LSV Zrenjanin

PODELI