Obećanja se ne piju

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije osuđuje predstavnike zrenjaninske vlasti što fabrika vode još nije završena i Zrenjaninci i Zrenjaninke još uvek nemaju zdravu pijaću vodu.

Ovih dana je 13 godina od kako je u našem gradu voda zabranjena za piće. Podsećamo da su rokovi, koje je naprednjačka vlast objavljivala, probijani nekoliko puta već dugi niz godina. Rok da Zrenjanin dobije zdravu pijaću vodu određen ugovorom od 8. februara 2015. godine, istekao je 12. oktobra 2015. godine. Nakon isteka ugovora, ponovo su pala obećanja da će se fabrika vode izgraditi do kraja godine, pa do kraja mandata. Dok naprednjaci svojevoljno postavljaju, probijaju i pomeraju rokove, najveća žrtva su građanke i građani Zrenjanina. Postavljamo pitanje dokle građani Zrenjanina da čekaju dok trpi njihovo i zdravlje njihove dece.

Građani čuju samo nova obećanja, a dosta im je praznih priča, kada u 21. veku nemaju osnovne uslove za normalan život kao što je pijaća voda. Toliko je opština i gradova koji su u međuvremenu rešili problem pijaće vode, da li je moguće da je Zrenjanin najgori, da mi imamo najnesposobniju vlast?
Na ovaj način pokazuje se velika neodgovornost prema građanima Zrenjanina. Ide se toliko daleko da se pravi rialiti šou od ovog važnog nerešenog problema našeg grada, pa je na gradilištu postrojenja postavljena kamera da građani mogu preko video strima da prate napredovanje radova.
Gradski odbor LSV Zrenjanin zahteva odgovornost direktora vodovoda i gradonačelnika Zrenjanina, kao i svih drugih koji obmanjuju građane i neodgovorno i bahato obavljaju poslove koje se tiču života naših sugrađana. Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je ovakvo postupanje prema građanima nedopustivo.

Vladimir Milošev
odbornik u Skupštini grada Zrenjanina

PODELI