PONOVO SE (NE) RADI OBILAZNICA

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje predstavnike vladajuće većine što izgradnja obilaznice oko Zrenjanina još nije započeta.

Ispostavilo se da su bile opravdane zabrinost i sumnja koje smo izrazili kada je ponovo, po ko zna koji put, pre 20-ak dana najavljena izgradnja dela obilaznice, jer radovi nisu još ni započeti. Otvaranje je bilo vrlo pompezno, uz prisustvo ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, direktora JP “Putevi Srbije”, sa radnicima i građevinskim mašinama u pozadini, za najavljeni deo izgradnje dat je rok do septembra 2019. godine, a samo dan nakon svečanog otvaranja gradilište je ostalo pusto i tako je i do dan danas.

Ovakvim ponašanjem naprednjačka većina ponovo pokazuje neodgovornost, zanemarivanje interesa građana i nesposobnost.

Podsećamo još jednom, gradski čelnici od 2012. godine redovno najavljuju radove sa obećanjem da će kompletna obilaznica biti završena do 2016. godine. Osim što obilaznica nije završena kako je planirano, izrazili smo sumnju i u ispravnost namera vladajuće većine kada je u pitanju cena. Naime, najpre je rečeno da je za nastavak izgradnje obilaznice obezbeđeno 654 miliona dinara, da bi zatim bio potpisan protokol o načinu izgradnje druge faze obilaznice oko grada sa Putevima Srbije vredan 775 miliona dinara, dok se ovih dana govori o vrednosti radova  od 350 miliona dinara plus PDV.

Predsednica Vlade Republike Srbije izjavila je pre nekoliko dana pri otvaranju obilaznice oko Bavaništa da je u prethodne 4 godine izgrađeno 160 kilometara autoputeva, a da će do kraja godine biti izgrađeno još 30 kilometara. Zrenjaninu se već 6 godina obećava obilaznica, ali ništa od nje. Postavljamo pitanje da li smo mi manje važni od ostalih gradova i opština ili samo imamo najnesposobniju lokalnu vlast?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine godinama konstantno upozorava na neispunjena obećanja o izgradnji obilaznice na sednicama Skupštine grada, u obraćanjima javnosti, putem traženja informacija od javnog značaja i postavljanja odborničkih pitanja, ali gradski čelnici na sve to ostaju nemi.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predstavnika vladajuće koalicije da prestanu sa izigravanjem interesa građana i završe posao koji su obećali ili da podnesu ostavke.

mr Dejan Čapo

predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine

u Skupštini grada Zrenjanina

PODELI