Porez na život u Zrenjaninu?

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije kritikuje  predstavnike vlasti u Zrenjaninu zbog povećanja poreza na imovinu. 

Loše vesti za ljude koji žive u Zrenjaninu postale su redovna stvar. Naime, gradska vlast, predvođena Srpskom naprednom strankom, je nedavno usvojila rešenje prema kojem će građani i građanke Zrenjanina u narednoj godini plaćati veći porez na imovinu. Ovo je već drugi put za samo godinu dana da se povećava ovaj izdatak.

Na sva poskupljenja, Zrenjanincima će ovo dodatno teško pasti. Prosečna plata Zrenjaninaca manja je i od republičkog i od pokrajinskog proseka, a poražavajući je podatak da Zrenjaninci imaju oko 30.000 dinara manju prosečnu zaradu od Beograđana.

Postavljamo pitanje da li to Zrenjaninci plaćaju veći porez zbog “privilegija” koje živeći u ovom gradu imaju: zagađena voda koju piju, zagađeni vazduh koji udišu, loš životni standard…

Pitamo se koji cilj i kakvu strategiju imaju lokalni predstavnici vlasti u obavljanju svoje dužnosti i da li se iko od njih seti dobrobiti i kvaliteta života ljudi koji žive u ovom gradu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je ponašanje gradskih čelnika sramotno, jer nemaju problem da samo uzimaju od građana, a da ništa nisu uradili za Zrenjanin.

Dejan Čapo

odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina

PODELI