Propuštena prilika da se napiše Plan razvoja grada po meri građana

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani danas je na sednici Skupštine grada Zrenjanina ukazala na štetnost loše urađenog Plana razvoja grada  za period 2023 – 2030. godine. 

Smatramo da je propuštena prilika da se jedan od najvažjijih strateških dokumenata za razvoj grada uradi ozbiljno, stručno i temeljno. Dokument je lišen suštine, čini se kao ispunjavanje puke forme, napisan je kao politički pamflet, spisak lepih želja, izmanipulisana slika stvarnosti. A stvarnost je u Zrenjaninu tmurna, Zrenjaninci nemaju ni vodu, guše se u zagađenom vazduhu, a naša zemlja su, kao i dostojanstvo grada Zrenjanina, predstavnici aktuelne vlasti poklonili strancima. Veliki infrastrukturni projekti kao što su obilaznica i auto-put Beograd – Zrenjanin – Novi Sad nisu realizovani, te se grad ne razvija nego iz njega masovno odlaze ljudi. Ono što posebno zabrinjava je činjenica da su javne finansije u Srbiji strogo centralizovane – 91% sredstava se sliva u državni budžet te u takvim uslovima nije moguće govoriti o razvoju grada. Opštine i gradovi su centralizacijom dovedeni do prosjačkog štapa.

Odbornici su, osim kritika aktuelnoj vlasti, uputili i konstruktivne predloge za rešavanje alarmantnih problema sa kojima se naš grad suočava, kao što je inicijativa za obnovu železničkog saobraćaja na relaciji Zrenjanin – Beograd.

Vladajuća većina nije udostojila odgovora na važna pitanja niti predstavnike građana u Skupštini grada kao ni same građane i građanke, čime se nastavlja 11 godina dug bahati i ignorantski odnos po kom je poznata. Ono što ohrabruje i nas i građane i građanke Zrenjanina je to što se ova i ovakva vlast nakon izbora neće pitati o razvoju i pravcu vođenja grada. 

Informativna služba

Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Zrenjanin

PODELI