UDS: Nedopustivo je nemati pijaću vodu u 21. veku

Zrenjanin, 19. maj 2020. godine

Marko Đurišić, prvi na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije izjavio je na susretu sa građanima  Zrenjanina da je nedopustivo da najveći grad Banata već četrnaest godina nema ispravnu pijaću vodu i da  građani Zrenjanina već godinama osećaju smrad iz kafilerije. 

„Ono što je posebno veliki problem u Zrenjaninu su ekološki problemi. Od toga da pijaće vode nema već četrnaest godina, da je vazduh zagađen radom kafilerije i da je leti gotovo neizdrživ smrad u gradu“, rekao je Đurišić.

Građani Zrenjanina su žrtve brzopletih odluka Vlade Republike Srbije i nesposobnih lokalnih vlasti, te će dovođenje kineske investicije u vidu fabrike guma imati veoma loše posledice po zdravlje zrenjaninaca. Važno je pomenuti da ova kineska investicija čak nema ni sve potrebne dozvole nadležnih državnih organa. 

„Velika investicija, odnosno investicija koju Vlada RS finansira ogromnim sredstvima, kineskog proizvođača guma, koja je jedna od najprljavijih tehnologija, dovodi baš u ovaj grad, nažalost, bez dovoljno studija koje će pokazati kakav će sve to uticaj imati na životnu sredinu“, dodao je Đurišić

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije i Vojvođanskog fronta posetili su Zrenjanin upravo kako bi ponudili rešenje za brojne probleme.

„Danas smo tu da ponudimo građanima Zrenjanina, kao UDS i kao VF, ljude koji znaju rešenja za te probleme. Ljude koji neće lagati i obećavati da će se problemi rešiti za godinu, dve ili tri, a onda ih ne rešavati godinama i godinama posle tih rokova. Ljude koji znaju svoj posao, koji su ostvareni u onim stvarima koje rade“, rekao je Đurišić. 

Đurišić je kazao da UDS poziva građane da izađu na izbore i glasaju za bolju vlast, jer je došlo vreme za promene.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Srbije 21, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA – VOJVOĐANSKI FRONT

PODELI