Vode u Zrenjaninu nema jer su politički interesi ispred interesa građana

Liga socijaldemokrata Vojvodine začuđena je zbog želje pojedinih političkih stranaka da svoje partijske interese stave iznad interesa građana Zrenjanina.

Odluka Stranke slobode i pravde da više ne učestvuju u građanskim protestima kojima se traži ispravna pijaća voda, samo je poslednji primer takvog političkog ponašanja.

Pitamo se odakle predstavnicima SSP ideja da oni imaju pravo da dele sertifikate o pripadnosti opoziciji?

LSV podseća i na dešavanja s početka 2019. kada je energija građana, iskazana na protestima, ugašena zbog odluke većine opozicionih stranaka u Zrenjaninu da se LSV isključi iz organizacije protesta.

Treba podsetiti da su okupljanja građana nedugo kasnije prestala, a da su pokretači inicijative da se LSV udalji sa protesta, inače članovi Dveri, potom prešli u SNS i danas zauzimaju odgovorne pozicije u toj stranci.

Tražimo ozbiljnost svih aktera koji žele da se pitanje vode u Zrenjaninu reši.

Sigurni smo da vlast  SNS, SPS i SVM neće rešiti problem ispravne pijaće vode. Na njihovu nestručnost i bahatost  ukazujemo još od 2014. godine kada je raskinut ugovor sa Wasertehnik.

Još pre više godina smo predlagali realizaciju projekta izgradnje banatskog regionalnog vodovoda, koji su osmisli stručnjaci iz ove oblasti.

Ta ideja tada nija dobila podršku.

Zašto ponovo ne bi razgovarali o njoj?

Političke podele su nam sada najmanje bitne.

Moramo rešiti pitanje ispravne pijaće vode!

 Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin

PODELI