Zrenjaninci i Zrenjaninke nisu gosti u Gradskoj upravi

 Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Zrenjanina najoštrije osuđuje pokušaj privatizovanja Gradske uprave Zrenjanina i upozorava da je ta institucija javna, da pripada svim građanima i građankama i da bi sve gradske službe trebalo da budu stalno dostupne i na usluzi građanima.

U jučerašnjoj izjavi Igor Virijević, načelnik Odeljenja komunalne inspekcije i kadar Srpske napredne stranke, pod izgovorom modernizacije objasnio je da će ubuduće Zrenjanincima i Zrenjaninkama biti dostupan samo uslužni centar Gradske uprave, u koji će građani moći da ulaze samo na jedan ulaz, a da će do ostalih službi biti „sprovedeni kao gosti kuće“.

Zrenjaninski odbornici i odbornice LSV ističu da je razumljivo zbog čega gradski čelnici žele da postanu nedostupni za građane i građanke Zrenjanina i zašto se boje da ih pogledaju u oči. Rezultati vladajuće koalicije SNS i SPS su u najmanju ruku skandalozni, jer se i posle godinu i po dana bavi sama sobom i svoj opstanak i dalje kupuje partijskim zapošljavanjima i potkusurivanjima, stranačkim ucenama i rasipništvom. Najavljene investicije su izostale, grad postaje ruina, siromaštvo je sve veće, a aktuelna javna nabavka Gradske uprave i gradonačelnika je za hotelski smeštaj i službena putovanja.
Ligaši i ligašice upozoravaju da je nedopustivo da se zbog katastrofalnog stanja u gradu zatvaraju vrata gradskih institucija za građane i građanke i da se one zloupotrebljavaju u ličnu korist. Odbornička grupa LSV u Skupštini Zrenjanina zahteva odgovor na pitanje šta se krije iza ovakve odluke funkcionera koji vode grad i upozorava da rad gradskih institucija mora biti javan, transparentan i dostupan svim Zrenjanincima i Zrenjaninkama. Odbornici i odbornice LSV traže da se širom otvore sva vrata Gradske uprave za sve građane i građanke, jer su jedini gosti u njoj oni koji je zatvaraju.

Odbornička grupa
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina

PODELI