Zrenjaninska vlast dobila packe od DRI zbog kašnjenja licitacija za zemljište

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije kritikuje predstavnike zrenjaninske vlasti zbog konstantnog i poslovičnog kašnjenja licitacija za izdavanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području Zrenjanina.

Da je situacija loša potvrđuje i izveštaj Državne revizorske institucije (DRI) koje je konstatovala da Zrenjanin nije efikasno sprovodio postupke davanja u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, što posledično dovodi do neblagovremene realizacije postupaka.

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine su upozoravali svake godine na sednicama Skupštine grada i u medijskim obraćanjima na kašnjenje, jer je to nažalost bila loša praksa aktuelne zrenjaninske vlasti godinama unazad.

Neodgovorna i bahata vlast nije reagovala na naša dobronamerna upozorenja, kao što uopšte nije imala na umu da bi interes građana trebalo da im bude na prvom mestu. Zato sada imamo situaciju da ih Državna revizorska institucija prekoreva.

Na ovom primeru gradska vlast pokazuje ignorantski i ponižavajući odnos prema paorima, koji na tom obradivom zemljištu već godinama unazad ne mogu da izvrše setvu i primene odgovarajuće agrotehničke mere, jer nemaju mogućnost da zakupe zemljište na vreme, a kašnjenje se ozbiljno odražava i na kvalitet državne zemlje.

Tužno je gledati koliko se predstavnici vlasti ne snalaze u obavljanju redovnih poslova koji su im u nadležnosti, ali je jasno Zrenjaninci više ne smeju biti taoci ovako loše vlasti.

Dejan Čapo

odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina

PODELI