Bojan Kostreš gradonačelnik Zrenjanina

Liga socijaldemokrata Vojvodine spremna je da preuzme odgovornost za upravljanje Zrenjaninom, a posle 24. aprila Bojan Kostreš će biti gradonačelnik poručeno je večeras sa konvencije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je ukazao da je Zrenjanin od industrijskog centra došao do toga da se spominje samo po poljoprivredi, i rekao da to mora da se promeni, a upravo Bojan Kostreš je taj koji zna, ume i hoće to da uradi.

-Ti si najbolji gradonačelnik koga Zrenjanin ovog trenutka može da ima – rekao je Nenad Čanak Bojanu Kostrešu.
Predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev je ispričao kako je pre četiri godine Zrenjanincima poželeo da Kostreš bude gradonačelnik, a sada je siguran da će Kostreš biti gradonačelnik Zrenjanina.
Kostreš je kritikovao aktuelnu situaciju u gradu, kazavši da se broj funkcionera povećao, da su se promenila tri gradonačelnika, osnovana su dva nova javna preduzeća, a direktori su smenjivani bar jednom po svakom preduzeću, službenim vozilima se prelazilo 1800 km dnevno što je razdaljina kao odavde do Minhena, a prosečan račun za ručak naprednih funkcionera prelazio je 80000 dinara što je više od dve prosečne plate u Srbiji.
– Dovešćemo administraciju u red tako što ćemo smanjiti broj funkcionera i zabraniti upotrebu javnih resursa u privatne svrhe, unapređenja će se dešavati po znanju i zalaganju, a ne prema partijskoj podobnosti – istakao je kandidat LSV za gradonačelnika Zrenjanina Bojan Kostreš.
Branislav Bogaroški je upitao kako je moguće da ima novca za gubitaška preduzeća, a za subvencije paorima nema,podsećajući da je Zakonom o poljoprivrednom zemljištu omogućeno da 30 procenata državne zemlje ide strancima i tajkunima, umesto da vojvođansku zemlju obrađuju vojvođanski paori.
Maja Sedlarević je ukazala da je Vojvodina neisplaćivanjem Ustavom zagarantovanih 7 procenata budžeta zakinuta za dve milijarde evra dodajući da je za samo delić tog novca mogla biti izgrađena fabrika vode u Zrenjaninu.

 

PODELI