Zašto se SPS-u dopušta uzurpacija zgrade Komiteta?

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se konačno, posle više od decenije, reši problem zgrade Komiteta i utvrdi odgovornost za propust zbog kojeg je Zrenjanin ostao uskraćen za 60 miliona dinara koje je još pre pet godina odobrila Vlada Republike Srbije.

Postavljamo pitanje šta je aktuelna gradska vlast uradila po pitanju vlasništva i rekonstrukcije zgrade Komiteta. Novac je 2011. godine obezbeđen zahvaljujući naporima menadžmenta nadležnog javnog preduzeća, iz redova Lige socijaldemokrata Vojvodine, sprovedena je javna nabavka, postavljene su skele, ali radovi nisu ni počeli, jer su aktivisti Socijalističke partije Srbije (SPS) oterali majstore. Zgrada Komiteta je u veoma lošem stanju, ruinirana i zapuštena, jer novac u republičkom budžetu opredeljen za rekonstrukciju objekta nije iskorišćen zbog bahatosti zrenjaninskog SPS-a koji je bespravno uzurpirao zgradu.

Grad je zbog toga morao da vrati sredstva u iznosu od 60 miliona dinara, a zgrada od oko 2000 kvadrata, koji bi mogli biti iskorišćeni za potrebe Grada i pružanje kvalitetnijih usluga građanima, nastavila je da propada.
Ni zakonske odredbe, odluka Vlade (iz 2011. godine), sudske presude i potpisan Ugovor o prenosu prava korišćenja nepokretnosti u državnoj svojini, nisu dovoljni da se spreči uzurpiranje zgrade od strane SPS-a. Ovde dolazimo do pitanja zašto se SPS-u ovo dopušta, pa čak i oprašta višemilionska šteta koju je grad zbog toga pretrpeo. Zašto je SPS iznad zakona i sudskih presuda? Da li je moguće da Socijalistička partija Srbije kao manji partner u vladajućoj koaliciji u gradu, ima toliku moć da uslovljava većeg partnera, Srpsku naprednu stranku, pa se zbog toga ovo pitanje ne rešava?
Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje da se preko ovako velikog i skupog propusta ne sme preći. Naš grad i njegova imovina se urušavaju zbog bahatosti i neodgovornosti predstavnika vlasti. Zbog toga zahtevamo njihovu odgovornost. Smatramo da je nedopustivo da takvi ljudi vode Zrenjanin i budu nosioci političkih odluka koje određuju pravac i sudbinu našeg grada i naših sugrađana.

 

mr Dejan Čapo
predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina

 

PODELI