Javno preduzeće osnovano 2014. još uvek ne radi

Potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Aleksandar Rudić danas je na konferenciji za novinare oštro osudio gradsku vlast zbog neodgovonosti koju pokazuje u vršenju javnih funkcija.

– Javno preduzeće „Zona“ koje je osnovano 2014. godine, i koje je zbog problema prilikom registracije Gradska skupština čak dva puta osnivala, a njegov rad je odlagan, promenilo je već dva v.d. direktora, a još uvek nije počelo da radi posao zbog kog je osnovano – istakao je Rudić, dodajući da to nije sprečilo rukovodstvo da im prvi potez bude kupovina automobila (Škoda Rapid) koji vredi više od 11.000 eura.

Pored nabavke automobila, ovo preduzeće koje nije počelo da obavlja posao zbog kojeg je pre dve godine osnovano, ima i druga upitna izdvajanja.
– Najviše para u poslovanju preduzeća otići će na zarade 15 zaposlenih, a predviđena je i naknada članovima Nadzornog odbora od 800.000 dinara. Za reprezentaciju i ugostiteljske usluge planira se 420.000 dinara, za nabavku podmetača za noge zaposlenih predviđeno je 75.000 dinara, a planirana su čak i izdvajanja da zaposleni na račun građana idu kod očnog lekara – izjavio je Rudić.
On je objasnio da se ovim pokazuje da su sumnje građanki i građana Zrenjanina da umesto najavljene štednje i racionalizacije administracije, gradska vlast osniva novo javno preduzeće prvenstveno zbog zapošljavanja stranačkih kadrova, bile opravdane.
– Još uvek nisu sklopljeni ugovori sa komunalnim preduzećima, niti je definisan iznos koji će komunalna preduzeća plaćati „Zoni“, i što je najvažnije iz ovog preduzeća nisu definisali na koji način će poboljšati ubiranje naknade za komunalne usluge što je i svrha njihovog osnivanja – kazao je potpredsednik LSV u Zrenjaninu.
Iz Lige socijaldemokrata Vojvodine poručuju da se ovakva nesposobnost ne sme više dozvoljavati.
– U Zrenjaninu je moguće živeti pristojno, Zrenjanin zaslužuje bolje. Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Zrenjaninke i Zrenjanince da razmisle o tome kako žele da njihovi životi izgledaju u narednom periodu i da na predstojećim lokalnim izborima izaberu odgovorne ljude koji se drže date reči i koji će gradom upravljati domaćinski vodeći računa o interesima građana, a ne ličnim i partijskim interesima – zaključio je Rudić.

PODELI