Marton i Matić u poseti fudbalerima iz Belog Blata

U petak, 22. januara pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton i predsednik Stručnog saveta za sport Gradske organizacije LSV Zrenjanin mr Vojislav Matić posetili su FK „Mladost“ iz Belog Blata.

Aleksandar Marton je prilikom posete istakao da je potrebno obratiti mnogo više pažnje seoskim sredinama.

– U javnosti se najčešće pominju problemi u gradovima, a zaboravlja se da je nivo razvoja naših sela znatno niži. Iz tog razloga LSV se zalaže za izbor resornog člana Gradskog veća, koji bi se isključivo bavio problemima naseljenih mesta – istakao je Marton.
On se osvrnuo i na probleme i potrebe mladih, koji su u društvu kao grupa marginalizovani.
– Posebnu pažnju treba posvetiti mladima, kako onima koji žive u gradu, tako i onima iz naseljenih mesta. Mladi mogu da postanu pokretačka snaga našeg društva, samo im treba pružiti šansu. Upravo FK Mladost je pravi primer da grupa mladih ljudi može uspešno da vodi jednu sportsku organizaciju – zaključio je Marton.
Vojislav Matić je pozdravio što se FK „Mladost“ aktivno uključuje u unapređenje uslova za bavljenje sportom u ovom selu.
– Rad vas mladih sportsih radnika zaslužuje svaku pohvalu. Zahvaljujući vašem zalaganju sport u Belom Blatu ne samo da opstaje, već se i razvija – naglasio je Matić.
On se osvrnuo i na probleme koji u narednom periodu moraju da budu prioritet.
– U Belom Blatu, kao i u drugim mestima, kada je sport u pitanju, najveći problem predstavlja nedostatak adekvatnog prostora i opreme, naročito u zimskom periodu. Naša obaveza je da prepoznamo ovakve probleme i da učinimo sve što je u našoj moći da unapredimo uslove za negovanje zdravih stilova života kroz sport. To je bio i ostao naš prioritet – zaključio je Matić.

PODELI