Zrenjaninski ligaši i ligašice organizovali su danas četvrti po redu „Ligaški kotlić“, takmičenje u kuvanju riblje čorbe, na kojem je svoje kuvarsko umeće odmerilo preko 50 prijavljenih ekipa. Celokupan doživljaj upotpunilo je preko 350 posetilaca, koji su se uključili u kuvanje i degustaciju hrane, a pored ekipa mesnih odbora Lige na takmičenju su i ove godine učestvovale i gostujuće ekipe. Događaj je održan na obali Begeja u centru grada, a žiri je ove godine odlučio da prvo mesto zauzme ligaška ekipa sa Zelenog Polja.
– Za pobedničku čorbu su presudni ljudi i dobro društvo, a potom i dobar materijal: luk, šargarepa, paprika, začini, riba, ali i domaće vino, koje je obavezan sastojak dobre čorbe – istakao je Nikola Kreća, kapiten pobedničke ekipe, koji ipak nije želeo da otkrije tajni sastojak ovogodišnje pobedničke čorbe.