Zrenjaninu manje para iz republičkog budžeta

– Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu zahteva od gradskih funkcionera da objasne građanima i građankama zbog čega će više od pola gradova i opština u Srbiji dobiti više sredstava od Zrenjanina iz republičkog budžeta sledeće godine – izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare Branislava Jovanov, predsednica Izvršnog odbora GrO LSV  Zrenjanin, upozorivši  da će od Zrenjanina više sredstava dobiti Ruma, Babušnica, Bačka Palanka, Boljevac, Žagubica, Žitorađa, Zaječar, Kovačica, Kovin, Lebane, Malo Crniće i mnogi drugi.

– Po usvojenom budžetu Republike Srbije za 2014. godinu, Zrenjaninu iz republičkog budžeta pripada manje od 203 miliona dinara, dok je za Suboticu, koja je u rangu Zrenjanina, predviđeno oko 240 miliona dinara. Sombor će dobiti oko 391 miliona dinara, dok će Ruma dobiti 231 miliona dinara – ukazala je predsednica IO GrO LSV, dodajući da zrenjaninski ligaši i ligašice pitaju gradske čelnike koji su iz iste koalicije stranaka koje čine Vladu RS, zbog čega su Zrenjaninci i Zrenjaninke kažnjeni i zbog čega je Zrenjanin uskraćen za sredstva iz republičkog budžeta?

– Smatramo da je ovakav odnos prema gradu rezultat nesposobnosti zrenjaninske vlasti i neodgovornog vođenja grada. Očigledno je da su to isto primetili i funkcioneri u Vladi RS i da je zbog toga za Zrenjanin predviđeno daleko manje sredstava nego što zaslužuje. Podsećamo da je transfer iz budžeta RS za ovu godinu prema Zrenjaninu iznosio skoro 290 miliona dinara, odnosno da je bio veći za preko 87 miliona dinara – rekla je Branislav Jovanov, ističući da GrO LSV Zrenjanin zbog toga zahteva da čelnici grada hitno reaguju i upotrebe sva zakonska sredstva da se Zrenjaninu vrate zakinuta sredstva iz budžeta Republike Srbije.

PODELI