LSV ponovo pita gradsku vlast


LSV je prošle nedelje postavila 4 jasna pitanja gradskoj vlasti:

1. Zašto radovi na rekonstrukciji Trga kasne 100 dana ako pare nisu problem jer je uzet kredit od 800 miliona dinara?

2. Sa kakvim investitorima se hvale kada tri godine nisu doveli nijednog, a četiri koja su najavili pred kraj mandata zajedno imaju 16 zaposlenih, dok su dva otvorila firme mesec dana pre potpisivanja ugovora o dodeli zemljišta i Industrijskoj zoni?

3. Po čijem nalogu se reklamira Megatrend o trošku budžeta grada?

4. Da li je vodanje rok pevača plaćenog iz budžeta u azil za pse odgovor na brojne pritužbe i krivične prijave zbog sumnji na nehuman odnos prema životinjama.

Umesto odgovora, gradske vlasti su potrošile još milion i po dinara novca građana Zrenjanina na „besplatan koncert“ u centru samo ovog vikenda. Time je na zabavu za samo par meseci spiskano 6 miliona dinara! Baš kao da nas je sve sramota kako nam dobro ide pa nam ne preostaje ništa drugo nego da slavimo i veselimo se.

Pre koncerta, u nemuštom saopštenju iz kancelarije SNS, umesto odgovora, vladajuća stranka optužuje bivšu vlast za kriminal, korupciju, urušavanje pravosuđa, industrije i to sve „dirigovano iz kabineta Bojana Pajtića“.

LSV ne želi da komentariše ovakve besmislene odgovore koji su na nivou polupismenih naprednih botova kojima se smeje cela Srbija.
LSV podseća da je prošla vlast dovela u Zrenjanin 7 svetskih kompanija, zaposlila preko 5.000 Zrenjaninaca, a Zrenjanin je bio u prva tri grada u Srbiji po reformama i razvoju.

LSV podseća gradsku vlast da je gradska kasa ušla u ovu godinu sa minusom od 1.1 milijarde dinara i planom dodatnog zaduživanja od 700 miliona dinara i da tri četvrtine mandata nema nijednog vidljivog rezultata, investicije i radnog mesta, osim rasipanja skupog kreditnog novca na sporedne stvari i pretvaranja Skupštine grada u diktatorski servis vladajuće stranke i partijskog zapošljavanja 350 članova vladajuće koalicije.

LSV zahteva konkretne odgovore gradske vlasti na postavljena pitanja.

GrO LSV Zrenjanin

PODELI