ПРОТЕСТНО ПИСМО Г. Радовану Булајићу, председнику Скупштине Града Зрењанина

Одборничка група Лиге социјалдемократа Војводине у Скупштини града Зрењанина Вам упућује протестно писмо због заказивања седнице Скупштине за 24. децембар. Одборници и одборнице ЛСВ Вас подсећају да је Зрењанин град мултикултуралности и мултиконфесионалности, у којем живи више од 20 нација, у којем су у употреби четири службена језика.

Зрењанинци и Зрењанинке су и Срби и Мађари и Румуни и Словаци и Македонци и Хрвати и Црногорци и Немци и сви остали народи који, сви заједно, чине наше богатство и понос. Градили смо заједничку историју, традицију суживота и толеранције. Створили смо место за све, у које су сви увек добродошли. Скупштина града, као највиша демократска институција, поштујући своје одборнике и одборнице поштује и грађане и грађанке које су их бирали да их у њој представљају. Градски челници су до сада поштовали и обележили све велике празнике: славе града, месних заједница, насељених места, присуствовали су божићним литургијама и паљењу бадњака.

Заказивање седнице Скупштине са 50 тачака на дневном реду, од којих је једна од њих и усвајање буџета за следећу годину, што представља једну од најзначајнијих одлука коју одборници и одборнице треба да донесу, на Бадњи дан, представља велико непоштовање према свим одборницима и одборницама, као и за грађане и грађанке Зрењанина који славе Бадњи дан по грегоријанском календару.

Зрењанински одборници и одборнице ЛСВ протестују против оваквог поступка и подсећају на ускраћивање скупштинског превода обраћања одборника мађарске националности крајем прошле године. Лигаши и лигашице Вас позивају да из поштовања према највишој демократској институцији, промените датум одржавања седнице.

PODELI