Možemo promeniti Zrenjanin na bolje

Vladimir Tešić novi je predsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu, odlučeno je na 16. redovnoj Izbornoj skupštini GrO LSV Zrenjanin, na kojoj su izabrana i četiri potpredsednika: Jovanka Koprivica, Saša Domovski, Dragan Nedeljkov i Frenc Enei, kao i članovi Gradskog odbora.

– Osećam veliku odgovornost prema dosadašnjem predsedniku Dejanu Čapou, koji je podredio sebe prosperitetu LSV i postigao zavidne rezultate. Osećam odgovornost i prema onima koji su mi ukazali čast i poverenje da vodim GrO LSV Zrenjanin u narednih godinu dana – izjavio je Vladimir Tešić na današnjoj konferenciji za novinare, ističući  da je prisustvovao većini Izbornih skupština mesnih odbora i da je upoznao mnogo vrednih, poštenih i dobronamernih ljudi koji ne očekuju nikakvu ličnu dobit, već žele da svojim radom poboljšaju stanje u svojoj ulici, mesnoj zajednici, gradu i državi.

– Svedoci smo teških vremena. Stanje u privredi, zdravstvu, školstvu i, ono što najviše pogađa nas Vojvođane, u poljoprivredi, je izuzetno loše. Gradska privreda je u kolapsu, ne otvaraju se nova radna mesta, deca nam odlaze u druge gradove i države zarad obezbeđivanja gole egzistencije – naglasio  je Tešić, i dodao da su stranke pretvorile u „agencije za zapošljavanje“.

– Liga socijaldemokrata Vojvodine ne menja svoju politiku već 23 godine i beskompromisno se bori za dobrobit Vojvodine i njenih građanki i građana, bez obzira na pol, veru i nacionalnost – podsetio je predsednik GrO LSV Zrenjanin, i dodao da strateški ciljevi ostaju isti i da će se, bez obzira da li participira u vlasti ili deluje iz opozicije, stranka truditi da ostane čuvar starih vojvođanskih vrednosti, ravnopravnosti, suživota, poštenja, strpljivog i marljivog rada.

– U prethodne četiri godine, dok smo učestvovali u lokalnoj vlasti, kadrovi delegirani od strane LSV su pokazali da su zreli, odgovorni i sposobni da uspešno vode ovaj grad i pri tome su postigli zavidne rezultate u svim oblastima za koje su bili odgovorni – rekao je Tešić, naglasivši da zarad opšteg dobra svi moraju podneti određene žrtve i deo tereta promena, u skladu sa svojim znanjem i kapacitetom.

– Moramo da pokažemo odgovornost prema zajednici i da budemo spremni da, kao stranka i pojedinačno, podnesemo teret upravljanja ovim gradom. Zbog svega ovoga osećam veliku odgovornost, ali ne i strah, jer znam da je uz mene tim kvalitetnih ljudi, i da zajedno možemo da promenimo Zrenjanin na bolje – poručio je novi  predsednik GrO LSV Zrenjanin.

PODELI