Omladina Lige za konkretna rešenja

Mladi ligaši i ligašice zrenjaninskog Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine održali su danas poslednju u nizu akcija „Zašto je važno biti autonomaš u Vojvodini“ i poručili da je politika za koju se LSV zalaže najšira moguća autonomija za Vojvodinu, uključujući zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast i imovinu i izvorne prihode, a nikako separatizam, kako neki to žele da predstave.

Nenad Mišković, predsednik zrenjaninskog LSVO rekao je da su tokom proteklih mesec dana mladi ligaši i ligašice razgovarali sa sugrađanima i sugrađankama o značaju autonomije sa ekonomskog, istorijskog i kulturnog aspekta.

– U vreme pune autonomije Vojvodine, studenti su imali mnogo bolji standard, sa više nivoa su dobijali stipendije: sa lokalnog, pokrajinskog i republičkog. Studentski popusti za prevoz su bili veći. Nakon studiranja, mladi ljudi su mogli lakše da pronađu posao u svojoj struci, sa platama od, u proseku 70.000 dinara, što je danas apsolutno nezamislivo za veliku većinu mladih – istakao je Mišković.

On je dodao da postoje konkretna rešenja za poboljšanje studentskog i položaja mladih uopšte.

– Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine je pokrenula pitanje rešavanje definisanja zanimanja i unošenja istih u Šifrarnik zanimanja i apelovali da se posebna pažnja posveti redovnom ažuriranju i Šifrarnika i Liste, kao i da se uredi način bodovanja svakog predmeta, ali i da se zakonski uredi visina taksi koje studenti plaćaju fakultetu – podsetio je predsednik zrenjaninskog LSVO.

Mišković je napomenuo da se ovo radi u cilju poboljšanja položaja mladih u društvu i da će mladi ligaši i ligašice i ubuduće nastaviti sa zalaganjem za bolji život sa više perspektiva mladih u republici, pokrajini i svakoj lokalnoj sredini.

Zrenjaninski ligaši i ligašice su poručili ovom prilikom da će se LSV i ubuduće snažno zalagati za osnivanje Banatskog univerziteta, kako bi visoko obrazovanje bilo dostupno što većem broju mladih i kako bi se znatno poboljšao studentski standard mladih koji studiraju u banatskim gradovima.

PODELI