Da li smo majke zbog bonova za hleb?

Koliko su nam trudnice poštovane u gradu Zrenjanin pokazuje budžet grada za 2015. godinu, u kojem su umanjene naknade porodiljama za novorođenčad, nezaposlenim porodiljama, kao i sredstva koja su namenjena za finansiranje paketa za novorođenčad. Sve zajedno 13.5 miliona dinara. Taman da se plate članovi napredne vlasti koji su zaposleni u brojnim komisijama koje ne rade ama baš ništa, a uzimaju celokupan isnos koji je zakinut porodiljama.

Da stvari budu gore, osim što su trudnice i porodilje uskraćene za pomoć koju su imale dok su Srbijom upravljali ozloglašeni „žuti“, napredne vlasti ih još ismevaju svojim licemernim akcijama:

Naime, 9.12.2014., gradska vlast je objavila svoj najnoviji način pokretanja Zrenjanina: pokloniće trudnicama bon da kupe kiflu i jogurt u pekari. Ali ne svima, jer se štedi, nego samo za 50 najbržih.
GrO LSV Zrenjanin najoštrije osuđuje ovakvo ponižavanje žena. Oduzeti trudnicama 13.5 miliona, pa se hvaliti sa 50 poklon-kifli, predstavlja vrhunac političkog bezobrazluka. Trudnice nisu socijalna kategorija, niti nesrećni prosjaci koji stoje u redu za bonove.
Ako napredna vlast u Zrenjaninu rešavanje problema bele kuge vidi u smanjenju sredstava u budžetu za trudnice i podeli 50 kifli u pekari, LSV poziva takvu vlast da podnese ostavku, jer time pokazuje potpunu nesposobnost i neodgovornost prema najosetljivijem i najvažnijem delu građana Zrenjanina.

 

U ime GrO LSV Zrenjanin,
Ildiko Bođo, odbornica LSV u Skupštini grada Zrenjanin

PODELI