Forum žena LSV: Žene, izdvojte malo vremena za svoje zdravlje i sačuvajte život

U mesecu borbe protiv raka dojke aktivistkinje zrenjaninskog Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine održale su ulične akcije posvećene borbi protiv raka dojke u centru grada i naseljenom mestu Aradac. Deleći letke sa uputstvima za samopregled, članice Foruma žena su razgovarale sa sugrađankama i skrenule pažnju na zastupljenost ove bolesti, značaj prevencije i ranog otkrivanja jednog od najučestalijih malignih oboljenja žena.

Ankica Dostanić, predsednica Foruma žena Gradske organizacije LSV Zrenjanin navela je da se žene suočavaju sa slabo plaćenim poslovima, nezaposlenošću, brigom o porodici i da u tim „momentima“ zaboravljaju na sebe i svoje zdravlje.

Marina Malo, potpredsednica GrO LSV Zrenjanin i članica Saveta FŽ LSV, ovim povodom je rekla da je cilj Foruma žena LSV da se podigne svest žena o važnosti prevencije i samopregleda i ranog otkrivanja promena na dojkama.
– Činjenica je da je rak dojki izlečiv ako se otkrije na vreme. Samopregled je ključan u ranom otkrivanju problema, i žene bi trebalo da ga urade jednom mesečno, jer tih par minuta mogu biti od presudnog značaja – zaključila je Malo, apelujući na žene da posvete sebi i svom zdravlju malo pažnje i vremena, jer na taj način mogu sačuvati svoj život.

PODELI