Nastavlja se privatizacija gradske Skupštine i rasipanje novca građana i građanki

Aktuelna vlast grada Zrenjanina i pored javnih osuda svih opozicionih partija i vidnog nezadovoljstva građana i građanki na društvenim mrežama nastavlja kontinuirano i složno da radi samo dve stvari:
da ukida demokratske principe lokalnog parlamenta i da rasipa novac građana i građanki.

Peti put zaredom se zakazuje hitna sednica Skupštine grada, da bi se ozvaničili interni dogovori nekolicine vodećih funkcionera SNS-a. Gradsko zemljište se nudi budzašto, samo da bi se u predizbornu kampanju ušlo sa navodnim „investitorima“ i obećanjima o hiljadama radnih mesta.

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – Zrenjanin, pita:
šta se čekalo do sada, koliko je investitora došlo u naš grad i koliko građana i građanki je zaposleno, osim 350 partijskih članova i članica, koji su zaposleni/e u javnim preduzećima?

Da li napredna vlast misli da je Skupština njihovo privatno vlasništvo koje služi za ostvarivanje partijskih zadataka? Da li su svesni da u toj istoj Skupštini gotovo polovinu čine odbornici i odbornice opozicije koji predstavljaju desetine hiljada građana i građanki Zrenjanina, čiji se glas i zastupanje interesa grubo onemogućuje?

Druga stvar jeste rasipanje novca građana i građanki.
GrO LSV Zrenjanin je došao do informacije od javnog značaja, prema kojoj je nedavni „besplatni“ koncert grupe „Riblje čorbe“ plaćen 1.500.000,00 dinara. Tako je, uz prethodnih 2.910.000,00 dinara, samo na zabavu potrošeno 4.410.000,00 dinara iz gradske kase, za samo par meseci. A gradska kasa je u ovu godinu ušla sa minusom od preko milijardu dinara.

GrO LSV Zrenjanin poručuje aktuelnoj vlasti da je demokratiju nemoguće ukinuti. Privatizacija Skupštine grada i obmanjivanje građana i građanki zabavama, koje se skupo plaćaju novcem svih Zrenjaninaca i Zrenjaninki neće proći.
Građani i građanke će na sledećim izborima to i pokazati.

U ime GrO LSV Zrenjanin,
Branislava Jovanov, predsednica Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin

Pogledajte video snimak

 

PODELI