Gde su investicije?!

Naša država, odnosno jedinice lokalne samouprave imaju pravo da u skladu sa važećim zakonom, putem javno – privatnog partnerstva, podstaknu ekonomski razvoj naše zajednice.

Javno – privatno partnerstvo predstavlja okvir zajedničke akcije javnog i privatnog sektora, radi obezbeđenja funkcionisanja delatnosti od opšteg interesa i efikasnog, ekonomskog, održivog razvoja infrastrukture.

Vlast grada Zrenjanina, može umesto što konstantno diže kredite i dodatno zadužuje grad, a najpre građane i građanke, da razmisli o instrumentu za podstrek privatnog, investicionog kapitala, tako što će pronaći partnera i samim tim stvoriti uslove za bolji i lepši grad.

Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine – Zrenjanin, pita čelnike grada Zrenjanina, da li su oni preduzeli nešto po pitanju navedenog? Da li znaju da grad može da se razvija, a da ne mora da se zadužuje kreditima? Da li znaju šta su to moderni razvojni instrumenti javne politike? Da li znaju šta su prioriteti u investiranju i kako se stvara privlačan ambijent za domaći i strani kapital?

Mnogi gradovi u našoj zemlji već imaju potpisane, pa i realizovane, implementirane ugovore sa privatnim sektorom i pomenuti gradovi se razvijaju.

Ovom prilikom apelujemo na vlast grada Zrenjanina, da ništa ne dolazi samo od sebe, nego da se potrude da i u naš grad dovedu investitore. Jer mi imamo, dobro infrastrukturno opremljenu industrijsku zonu i veliki broj nezaposlenih, koji bi radili u tim firmama.

Uzimanjem zajmova za uređenje centra grada, samo stvaramo dodatne troškove. Imaćemo sređen centar, ali šta nam to vredi, ukoliko nam fabrike ne rade, ne proizvode, a radno sposobni građani i građanke, sede kod kuće, nezaposleni.

Branislava Jovanov
Predsednica Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin

Pogledajte video snimak

PODELI