Osvrt na vandrednu sednicu Skupštine grada održane 25.04.2014. godine

Za petak, 25 april, sazvana je 21. po redu vanredna sednica Skupštine grada, što je postala tradicija kada vladajuća koalicija treba da proturi neko od svojih naprednih rešenja o pokretanju Zrenjanina, a da o tome zna što manje građana i novinara.

Hitna tema vanredne sednice je brzopotezno rešavanje problema pijaće vode u Zrenjaninu.

Odbornici su dobili materijal, ali u njemu nema ni jedne reči kako napredna vlast namerava da reši problem. Umesto rešenja, nudi se izgovor da smo za lošu vodu krivi mi, Zrenjaninci, jer nas ima mnogo, kao i silne fabrike i razvijena industrija, posebno prehrambena, koja nemilice troši vodu u proizvodnji. Napredna vlast zaboravlja da je Zrenjaninaca i Zrenjaninki manje nego što je bilo ranije, jer izumiremo kao narod, a da su gotovo sve fabrike u Zrenjaninu uništene za vreme vladavine socijalista i radikala 90-ih, političkih očeva sadašnje napredne vlasti.
Zbog ovakve neozbiljnosti i licemerstva napredne vlasti, LSV nije želela da glasa za nove bajke koje vladajuća koalicija želi da vanredno i ispod žita progura i proda Zrenjanincimai Zrenjaninkama, kao i sve dosadašnje „pokretačke mere“, koje su za dve godine dovele Zrenjanin do potpunog urušavanja, bez ijednog novog radnog mesta u privredi i konkretne investicije. Ono šta smo očigledno osuđeni da gledamo dokle god traje vladavina naprednjaka i njihovih priraslica, jeste samo novo zaduživanje i partijsko zapošljavanje, bez ijedne ideje šta učiniti da se pokrene urušeni Zrenjanin.

LSV se ne miri sa takvom destruktivnom politikom i ostaje dosledna svojim principima borbe za autonomiju odlučivanja i upravljanja našim životima, za slobodan Zrenjanin i Vojvodinu.

 

Odbornica LSV u Skupštini grada Zrenjanina

Ildiko Bođo

PODELI