Slučaj „Splav“- četvrta nedelja bahatosti napredne koalicije

Žitelji Male Amerike već 20 dana i noći svojim telima brane gradsko jezero od samovolje gradskih vlasti.

Podnete su krivične prijave protiv odgovornih lica, potpisalo ih je 53 građana, a tužilaštvo je započelo i sopstvenu istragu po službenoj dužnosti jer postoje osnovane sumnje na brojne nezakonite radnje čelnika Zrenjanina.

Da podsetimo: Jezero 3 je u vlasništvu Srbija-voda i njime upravljaju Vode Vojvodine, ali lokalne kabadahije ne poznaju, niti priznaju ni zakone ni nadležnosti koje su „doneli žuti“, već vladaju onako kako su vladali i 90-ih, po principu burazerske ekonomije i jagnjećih brigada. Tako je predsednik Skupštine grada „sredio“ svom kumu dozvolu, razume se – bez pokretanja postupka javne nabavke, da postavi splav na 200 kvadrata jezera za naknadu od 3.169 dinara! Podsećamo da je cena prosečnog naprednjačkog „poslovnog“ ručka u Zanatliji 80.000 dinara, a da se svakog dana na službeno gorivo podigne novca dovoljno da se otputuje do Soluna i nazad! Da stvar bude još smešnija – tih 3.169 dinara neće ići u gradski budžet, već na račun Voda Vojvodine! Dakle, po logici i pameti naših lokalnih vođa, pretvorićemo jezero u septičku turbo-folk jamu – i to besplatno! Učinićemo kumu predsednika Skupštine, a naprednjaci se neće izjašnjavati po pitanju baljezgarija SPS-a, jer je turbo-folk splav „deo koalicionog sporazuma“! Ovako napredna koalicija sprovodi viziju pokretanja Zrenjanina iz izborne kampanje.
Tri nedelje se niko od čelnika grada ne izjašnjava, a najnoviji gradonačelnik bukvalno beži i od novinara i od građana, za čiji interes bi trebalo da radi! Dobio je otvorena pisma protesta i od Društva arhitekata i od pesnika Šajtinca i operskog pevača Lučića i neuropsihijatra Belića i građevinskog inženjera i sudskog veštaka Kordića i mnogih drugih uglednih građana Zrenjanina, ali ništa. I gradonačelnikov zamenik, dojučerašnji radikal i najveći kritičar naprednjaka i socijalista – Santovac, takođe ćuti, a trebalo bi da bude zabrinut, ako ni zbog čega drugog, bar za sudbinu patkica koje je lično ON svečano pustio u mirne vode Jezera 3 i tim potezom pokazao kako zrenjaninska napredna koalicija, predvođena kadrovima svih propalih stranaka osim napredne, realizuje investicije, privlači ulaganja i otvara nova radna mesta.
Usput, da li je iko ispunio naređenje Radomira Nikolića, koji je zapretio u avgustu na sva zvona da će svi funkcioneri SNS koji imaju više od jedne javne funkcije biti isključeni iz stranke ako ih se ne odreknu do 15. septembra? Da li je Ivan Bošnjak izbačen iz stranke jer je namiren mestom državnog sekretara i članstvom u Nadzornom odboru „Sl. Glasnika“? Da li je Darko Bađok izbačen jer je i pokrajinski poslanik i pomoćnik direktora u JP „Čistoća i zelenilo“? Ne. A sve to odobrava vrhovni vođa zrenjaninskih naprednjaka, koji je za lične zasluge afere „aflatoksin“ i brojne prethodne, avanzovao na mesto u bordu direktora NIS-a, za šta od poreskih obveznika prima 1.087.920, 00 dinara…mesečno.
To je slika i prilika napredne vlasti u Zrenjaninu i sistema kako se napreduje u srpskoj politici.
LSV sa gnušanjem podseća sve građane Zrenjanina koji su ukazali poverenje aktuelnoj „većini“, nasevši naivno na najjeftiniju demagogiju i populizam, na strahovitu cenu njihovog izbora koju plaćamo sada svi. Pozivamo sve građane da se pridruže svojim komšijama iz Male Amerike i da se stane na put vlasti koja uništava iz dana u dan naš grad svojom primitivnošću, nesposobnošću i bahatošću.

 

U ime GrO LSV Zrenjanin,
Aleksandar Rudić, član Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin

PODELI