Apel Vladi Republike Srbije

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina apeluje na predstavnike Vlade Republike Srbije da se uključe u rešavanje problema sa pijaćom vodom i u Zrenjaninu, gde je voda iz gradskog vodovoda zabranjena za piće od 2004. godine, zbog prekomerne koncentracije arsena.

Građani i građanke Zrenjanina od tada se za ispravnu pijaću vodu snalaze kako znaju i umeju, odnosno kako im finansijske prilike nalažu. Zrenjaninski odbornici i odbornice LSV upozoravaju da gradski funkcioneri, počevši od direktora nadležnog javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, pa do rukovodećih funkcija u lokalnoj samoupravi, daju oprečne izjave u vezi sa izgradnjom fabrike vode, što je očigledan signal da nemaju kapaciteta ili volje da reše ovaj problem.

Podsećamo da je prošle godine javnost Zrenjanina obaveštena da je državna garancija za ovaj projekat obezbeđena, da bi potom na prošloj sednici bilo rečeno da garancije nema. Pregovori sa nemačkom kompanijom, koja je posao dobila na javnom tenderu, prvo su zaustavljeni, da bi pre mesec dana bili nastavljeni. A u najnovijoj izjavi predsednik Skupštine Zrenjanina obavestio je Zrenjanince i Zrenjaninke da fabrika vode neće biti izgrađena, iako je za ovaj mesec najavljen nastavak razgovora sa izvođačem radova.

Zrenjaninski ligaši i ligašice zbog ovako neodgovorne politike, u kojoj su žrtve isključivo građani i građanke Zrenjanina, apeluje na Vladu Republike Srbije da se hitno uključi u ovaj problem, reši zrenjaninski ‘Gordijev čvor’ i spreči veću štetu od one koja je do sada nastala. Zrenjaninska odbornička grupa LSV upozorava da ovaj slučaj prerasta u nezabeležen skandal, a da građani i građanke Zrenjanina i dalje pijaću vodu kupuju, dok tehničku vodu iz sistema vodovoda plaćaju po ceni pijaće, uz sve češća poskupljenja.

PODELI