Sudar najava sa stvarnošću

Odnedavno se licitira datumom održavanja lokalnih, pokrajinskih i mogućih vanrednih republičkih izbora. Prošle su tri godine vladavine naprednjaka i naš grad, pokrajina i celokupna država su potpuno uništene: sve institucije su obesmišljene, uništeno je pravosuđe, školstvo, zdravstvo, vojska, privreda i moralne norme zdravog društva. Na najodgovornijim funkcijama su neobrazovani ljudi, prema svim pokazateljima smo najgori u Evropi i svetu, a jedino što raste je dug i medijski mrak.

Sa najavom novih izbora, odjednom je sa svih nivoa vlasti, pa i iz našeg grada, krenula lavina obećanja i najava o svetloj budućnosti, koja samo što nije stigla.

Investitori koji su tri pune godine bili ko zna gde, sada odjednom hrle i guraju se ko će pre da otvori fabrike i zaposli gladni narod.
Penzije i plate samo čekaju da eksplodiraju i budu više nego ikada što su bile. Samo je potrebno sačekati do izbora i ponovo glasati za naprednu ekipu, i biće sve kao u raju, samo malo strpljenja!
LSV je za ove tri najcrnje godine u novijoj srpskoj istoriji izborila promenu izbornog zakona za pokrajinske izbore, inicirala promenu Ustava i pokretanje procedure donošenja Zakona o finansiranju Vojvodine. Time će zastupljenost političkih partija u Skupštini Vojvodine biti pravična, novim Ustavom će Vojvodina dobiti autonomiju koju joj je oduzeo Milošević i Vojvodina će imati svoje prihode koje je imala dok je bila najrazvijenija regija jugoistočne Evrope, dok je danas nerazvijeni region Srbije – najsiromašnije i najzaostalije zemlje Evrope. Napori LSV uživaju punu podršku Evropske unije i ostatka civilizovanog sveta.
LSV ne odustaje od borbe za Vojvodinu koja će raspolagati svojom imovinom i prihodima i imati svoje nadležnosti i tako sama upravljati svojom sudbinom.
Na građanima je da na izborima procene šta je istina i šta je za njih korisnije.

GrO LSV Zrenjanin

PODELI