Građani i građanke Zrenjanina zaslužuju istinu u vezi sa fabrikom vode

 Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Zrenjanina zahteva od Bojana Putića, direktora zrenjaninskog JKP „Vodovod i kanalizacija“, da smesta obavesti javnost o istini u vezi sa projektom izgradnje fabrike vode u Zrenjaninu ili da podnese ostavku na svoju funkciju.

Ligaši i ligašice upozoravaju da je rezultat više od jednoipogodišnjeg nemešanja direktora Putića u svoj posao neobaveštenost građana i građanki Zrenjanina o izgradnji fabrike vode i dezinformacije o ceni tog projekta, ali i povećanje cene tehničke vode iz gradskog vodovodnog sistema za Zrenjanince i Zrenjaninke. U tom periodu direktor Putić uveravao je javnost da izgradnja fabrike vode nije dovedena u pitanje, da se čeka na garanciju države, da posao nije ugrožen čak ni ako se garancija od države ne dobije, pa onda i da je potrebno preispitati zaključeni ugovor zbog nepravilnosti.

Poslednji u nizu skandala u vezi sa fabrikom vode, koja će se graditi od sredstava građana i građanki Zrenjanina, su sastanci iza zatvorenih vrata, o čijem ishodu javnost obaveštava nemačka kompanija, koja je demantovala gradske čelnike u vezi sa većinom detalja o izgradnji fabrike vode. Zbog toga odbornička grupa LSV u zrenjaninskoj Skupštini uz sumnju postavlja pitanje kome u vladajućoj koaliciji odgovara da ovaj projekat košta 89 miliona evra, umesto 25,6 miliona evra, kako je saopštila kompanija Vasertehnik?

Ukoliko direktor nadležnog javnog preduzeća nema definisan stav, a onda i odgovore na pitanja, u vezi sa izgradnjom fabrike vode, koje duguje građanima i građankama Zrenjanina, kojima je i odgovoran za svoj (ne)rad, zahtevamo njegovu hitnu smenu zbog nesposobnosti. Na taj način bi se predupredila dalja šteta koja će nastati ukoliko se nastavi sa ovako neodgovornim odnosom prema kapitalnom projektu grada Zrenjanina, a koju će najskuplje platiti građani i građanke Zrenjanina.

Zrenjaninski odbornici i odbornice LSV upozoravaju da je izbor direktora Bojana Putića prava slika katastrofalnog pravca u kojem kadrovi SNS i SPS, koji su ga na to mesto birali i koji ga i danas podržavaju u skandaloznom vođenju preduzeća, vode grad. Uz ovakve gradske čelnike i funkcionere, koji iznose neistine, uveličavaju troškove projekata i sastanče iza zatvorenih vrata, Zrenjanince i Zrenjaninke očekuje najgori mogući scenario i potpuna devastacija grada.

PODELI