GrO LSV – Zrenjanin obeležila Međunarodni dan borbe protiv rasizma

Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine – Zrenjanin, obeležila je uličnom akcijom u centru grada 21. mart – Međunarodni dan borbe protiv rasizma.

Ovaj datum se obeležava u svetu, kao znak sećanja na 1960. godinu, kada je 69 demonstranata bilo ubijeno, a ranjeno najmanje 180 u Južnoafričkoj Republici, kada su mirno protestvovali protiv tada novog zakona, prema kojem su samo crnci bili dužni da u svakom trenutku pri sebi imaju lična dokumenta.

Nijedan policajac nije osuđen za ta ubistva.

Na nesreću, svedoci smo da još uvek ima onih koji nas dele po svojim aršinima.

Liga socijaldemokrata Vojvodine uporno godinama unazad zahteva da bude zabranjen rad svih organizacija i grupa koje podstiču rasnu, nacionalnu, versku i svaku drugu netrpeljivost i mržlju.

Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže za mir, antifašizam, poštovanje ljudskih prava, suočavanje sa teretom ratnih zločina, i to su osnovni principi našeg rada i delovanja. Istrajni smo u borbi za građansko, slobodno društvo u kojem su svi jednaki.

Mi, u Ligi socijaldemokrata Vojvodine se već 25 godina zalažemo i nastavićemo sa izgradnjom društva, jednakih šansi za sve koji žive ovde.

Branislava Jovanov
Predsednica Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin

PODELI