Sledeća vlast u Zrenjaninu nemoguća bez LSV

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – Zrenjanin, Vladimir Tešić izjavio je za RTV da o raspisivanju lokalnih izbora odlučuje Skupština Srbije, te da očekuje da će oni biti raspisani u prvom zakonskom roku – u decembru. Tešić je napomenuo da će LSV u Zrenjaninu, ali i na pokrajinskom nivou, nastupiti samostalno.

– Mi smo jedina stranka koja nije menjala politiku i izneverila svoje birače punih 25 godina – dodao je on.

Predsednik gradskog odbora LSV je ocenio da je LSV u Zrenjaninu druga po broju birača, najjača opoziciona i jedina stranka koja ima rast podrške birača.

– U tom kontekstu očekujem da sledeća lokalna vlast neće biti moguća bez LSV – poručio je on.

Upitan koga vidi kao potencijalne koalicione partnere nakon izbora, Tešić je objasnio da Liga ima jasan stav za sve nivoe vlasti po tom pitanju.

– Razgovaraćemo sa svakim ko uvažava program LSV, a to su interesi Vojvodine i svih njenih građana – naglasio je on.

Tešić je istakao i da stranački organi još uvek nisu odlučivali ko će biti kandidat Lige za gradonačelnika Zrenjanina i koji će ljudi biti promovisani za funkcije.

– Grad se razvija menjanjem poslovnog okruženja i primenom razvojnih instrumenata javne politike. LSV ima velik broj kvalitetnih kadrova koji su pokazali da znaju da vode grad – poručio je predsednik zrenjaninske LSV.

 

PODELI