Čanak u Belom Blatu i Mužlji: Digni glavu dok je imaš!

U petak, 18. marta u Belom Blatu i Mužlji održane su tribine na kojima su se prisutnima ogratili predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, član Predsedništva LSV Tibor Vaš i član Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV Aleksandar Marton.

Nenad Čanak se osvrnuo na privođenje paora u okolini Sombora okarakterisavši ga kao sramno.

 – Takvo ponašanje države je nedopustivo. Ono što je sramno je to što se za ovaj skandal ne bi ni čulo da nemamo Radio-televiziju Vojvodine, koja je u rukama Vojvodine i Vojvođana, ali još bitnije je da se ovo ne bi ni desilo da imamo vojvođansku policiju – naglasio je Čanak.

Zato je sad momenat, objasnio je Čanak, da LSV napravi Pokrajinsku vladu.

– Ja se nadam da ćemo biti u situaciji da možemo sami da formiramo Vladu Vojvodine, da bismo najzad imali jednu vladu koja će biti spremna da se suprotstavi ovakvom propadanju Vojvodine – istakao je predsednik LSV.

On se osvrnuo na dosadašnju borbu za autonomiju i na obavezu Lige socijaldemokrata Vojvodine da u toj borbi istraje.

– Svi mi imamo pravo na svoj jezik, na negovanje svoje kulture, porekla, ali imamo pravo i na svoju zemlju koju nam pokušavaju oteti i prodati. Protiv toga se borimo jedino mi. To možemo jedino mi, svi zajedno. Nema ova zemlja nikoga osim nas, niti mi imamo ičeg osim ove naše zemlje. Iz tog razloga, ili ćemo se boriti, ili će nas istrebiti. I zato, kako kaže stara mađarska izreka – DIGNI GLAVU dok je imaš! – zaključio je Čanak.

 Tibor Vaš je okupljene podsetio da izbori služe da građani i građanke daju ocenu rada vlasti.

– Kad dođu na red izbori, tada obično treba da neko za svoj rad ili nerad podnese račun. Ima li nekog od ovde prisutnih ko je zadovoljan kako živi i kako je sadašnja vlast vodila naš grad u poslednje četiri godine – upitao je Tibor Vaš nailazeći na odrične odgovore kod prisutnih.

Aleksandar Marton je poručio drugima da će ovi izbori značiti pobedu Lige socijaldemokrata Vojvodine.

– 24. april će biti dan pobede Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ako pobedi Liga, pobediće Vojvodina. Jedino sa Ligom Vojvodina će pobediti, jer je jedino Liga ostala i ostaće na braniku odbrane vrednosti  građanske, pristojne, prosperitetne i autonomne Vojvodine –  jasan je bio Marton.

On je naglasio da se Liga socijaldemokrata Vojvodine ne zalaže samo za autonomiju Vojvodine, već i za suštinsku decentralizaciju.

– Decentralizacija mora da se sprovede, kako bi gradovi ali i mesne zajednice imale pravo da odlučuju o sopstvenoj budućnosti. Jedino na taj način možemo da učinimo da Zrenjanin ponovo bude snažan. Zato moramo da 24. aprila imamo mnogo glasačkih listića sa zaokruženim rednim brojem 5. Pobeda Lige na ovim izborima će omogućiti da u Mužlji, u Belom Blatu, u Zrenjaninu i u Vojvodini ljudi žive daleko bolje nego sada – poručio je prisutnima Marton.

PODELI