Čapo traži odgovornost za oduzimanje mandata odbornicima

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u zrenjaninskoj Skupštini zatražila je na jučerašnjoj sednici Skupštine grada odgovornost svih koji su učestvovali u donošenju odluke o oduzimanju mandata Tiboru Vašu, a koju je kasnije poništio Upravni sud.

– Još tada sam vam rekao nemojte glasati za takav predlog odluke jer vam je neko tako rekao, vodite se sopstvenim razmišljanjima. Rekao sam vam da ovo nije nikakva pravna odluka, već obično političko nasilje. Rekao sam vam da ne sramotite Zrenjanin, a sve ste to uradili – rekao je u svom obraćanju odbornicima i odbornicama Dejan Čapo, šef odborničke grupe LSV u zrenjaninskog Skupštini. Čapo je izrazio očekivanje da će odbornici biti obavešteni o svemu što se desilo i da će uslediti posledice za takvu odluku.

– Mi stalno govorimo da opozicija želi da bude konstruktivna i da želi da doprinese i radu Skupštine i, naravno, donošenju svih odluka koje će biti u interesu građana. Mi smo, ipak, u tome onemogućeni i političko nasilje se nastavlja i dalje – istakao je Čapo u izjavi za Radio televiziju Vojvodine. Podsećamo, mandatna komisija Skupštine grada odlučila je u decembru prošle godine da se dvojici odbornika, među kojima je Tibor Vaš, oduzmu mandati zbog, kako je navedeno, nedozvoljenog istovremenog korišćenja takozvanog funkcionerskog dodatka i odborničke naknade. Upravni sud je krajem januara uvažio žalbu dvojice odbornika i poništio ovakvo rešenje Skupštine Zrenjanina, pa su se dva odbornika juče vratila u svoje skupštinske klupe.

PODELI