Svi koji su obmanjivali Zrenjanince da odgovaraju

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin zahteva od čelnika aktuelne gradske vlasti da prestanu da obmanjuju javnost svako malo pomerajući rokove za fabriku vode i traži istinu o tome šta je u pozadini toliko godina odugovlačenja izgradnje fabrike vode.

Smatramo da bi bilo mnogo časnije i poštenije da priznaju da nisu dobro radili i da nisu bili sposobni da reše probleme koji muče građane. Takođe smatramo da moraju da preuzmu odgovornost svi koji su učestvovali u obmanama građanki i građana.

Međutim, obećanja bez utemeljenja se nastavljaju, iako su građani nakon godina i godina neispunjavanja obećanog prestali da veruju. Gradonačelnik Čedomir Janjić je ponovo izašao pred građane ovog puta sa garancijom Vlade Republike Srbije za izgradnju postrojenja za prečišćivanje vode uveravajući ih da će Zrenjanin zaista dobiti pijaću vodu.
Podsećamo da je aktuelna većina u Skupštini u martu 2014. godine raskinula postojeći ugovor sa „Vasertehnikom“ prema kojem je fabrika vode trebala biti završena 2015. godine. „Vasertehnik“ je tada najavio da će tražiti milionsku odštetu od grada Zrenjanina. U februaru 2015. godine potpisan je ugovor sa kompanijom „Grupa Zilio“ kojim je dat rok od osam meseci da se prečišćivač vode završi. U oktobru 2015. godine istekao je rok definisan ugovorom i gradonačelnik Janjić izlazi sa obećanjem da će Zrenjaninci imati pijaću vodu do kraja godine. Iz samog vrha vladajuće stranke najavljuju da će neko snositi odgovornost ako fabrika vode ne bude gotova do kraja godine. Samo mesec dana kasnije, gradonačelnik Janjić prolongira rok do kraja mandata. Kao što vidimo, mandat se završava, fabrika vode nije ni započeta, a na praznom gradilištu na tabli kao rok za završetak radova stoji jul mesec 2016. godine.
Dakle, jedni su sklopili ugovor sa jednom fabrikom, nova garnitura vlasti je to raskinula i sklopila ugovor sa drugom. Ni jedni ni drugi nisu ispunili ono na šta su se obavezali građanima i Zrenjaninci i Zrenjaninke i dalje nemaju vodu za piće.
Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra nedopustivim poigravanje sa interesima Zrenjaninaca i Zrenjaninki. Smatramo da je vreme da se praksa neodgovornog vršenja vlasti i zanemarivanja građana konačno prekine. Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva građane da dignu glavu i 24. aprila glasaju za pristojne ljude koji drže reč i vode se interesima građana.

PODELI