24. aprila olovke u ruke i zaokruži LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine nastavila je praksu razgovora sa građanima. Juče, 5. aprila, na Bagljašu i u Stajićevu građanima su se obratili Bojan Kostreš, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, Dejan Čapo, narodni poslanik, Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej, Branislav Knežević, član Glavnog odbora LSV i Bojana Begović, predsednica Omladine LSV.

Bojan Kostreš je prisutne podsetio da LSV 26 godina nije menjala program niti ideje za koje se zalaže.

– Liga već 26 godina istrajava u borbi za autonomnu Vojvodinu. Došlo je vreme da preuzmemo odgovornost za vođenje Zrenjanina i Vojvodine. Građani koji žive ovde, u Zrenjaninu, u Vojvodini, najbolje znaju šta je za njih u njihovom mestu najbolje i zato smatramo da mora ovde i da se odlučuje – izjavio je Kostreš.

Zamenik predsednika LSV je dodao da LSV mora pobediti na predstojećim izborima, jer samo ona može da uradi veliki posao promene Ustava Republike Srbije, kao i da taj Ustav mora garantovati Vojvodini zakonodavnu, izvršnu, sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu.
Dejan Čapo je slikovito predstavio kakva su obećanja građanima data od strane onih koji su grad vodili u prethodne četiri godine.
– Neko sa strane bi stekao utisak da je ovo grad u kome imamo novi aerodrom kod Ečke, autoput do Beograda – takozvani šnel štrase, obilaznicu oko grada, novi most, zdravu pijaću vodu, golf centar, akva park, ali ništa od toga što je obećano nije ispunjeno – objasnio je Čapo.
On je u nastavku dodao da za razliku od neispunjenih obećanja prethodne vlasti svaki ligaš koji je imao javnu funkciju sme da prođe gradom, pogleda građane u oči, podnese račun za to što je uradio.
– Novi Bečej je primer kako izgleda kada se opština vodi domaćinski i u skladu sa interesima građana i pokazuje da može biti bolje i zato vam ja kažem pružite poverenje sposobnim, odgovornim i čestitim ljudima iz LSV da pokažu da i Zrenjanin može bolje od ovoga – istakao je Šućurović.
Branislav Knežević je govorio o stanju u poljoprivredi u Vojvodini i naglasio da subvencije moraju da budu bar na nivou subvencija u okruženju.
– Kažu da za to nema para. Nije tačno da nema para. Ako ima para za državna preduzeća, gubitaše 23 milijarde, onda nađite još 10 milijardi za one koji taj budžet pune, a ne koji ga prazne – kazao je Knežević.
Begović je naglasila da se LSV zalaže za društvo koje daje šansu mladosti.
– Izuzetno je važno da mladi ljudi dobiju priliku da rade i žive normalno u svom mestu i svojoj državi, jer su oni budućnost jednog društva. Rešenje problema mladih nije u odlasku iz zemlje, već su upravo mladi rešenje za probleme sa kojima se naše društvo suočava – zaključila je Begović.

PODELI