Još jedan dokaz nesposobnosti gradske vlasti

Prema poslednjim informacijama, Vlada Republike Srbije, na svojoj poslednjoj sednici u prošloj godini, odobrila je vanrednu uplatu čak milijardu dinara za 49 gradova i opština u svrhu pokrivanja minusa u budžetu. Među ovim privilegovanim gubitnicima našao se i Zrenjanin, kome je odobreno 30 miliona dinara budžetskih sredstava.

Da li će ovaj iznos biti dovoljan da popravi sliku o poslovanju aktuelne gradske vlasti u prethodnoj godini – sigurno ne, ali će svakako pomoći da neupućeni još jednom budu obmanuti, jer ga gradski čelnici prilikom svođenja računa sigurno neće predstaviti onako kako bi trebalo.

Bilo bi zaista zanimljivo čuti kako je ta budžetska rupa nastala, imajući u vidu da se aktuelna gradska vlast redovno hvalila svojim dostignućima i poslovanjem. Gde se denuše silni milioni koje je prilikom prošlih Dana piva potrošilo fantomskih pola miliona posetilaca i da li je angažovanje Cece Ražnjatović bio briljantan i isplativ potez?!? Kako se čini, u godinama štednje, na šta nas premijer stalno podseća, izgleda da štede samo građanke i građani, dok za javnu upravu to očigledno ne važi.
Takođe, interesantno je i to da visina ove republičke donacije odgovara visini predviđenih sredstava za program budžetskog participiranja građana, koji će se ove godine sprovoditi na teritoriji Grada Zrenjanina, a koji se na kraju ispostavio kao obmana, jer je sve sprovedeno tako da se većina građana u stvari ništa nije ni pitala.
Znajući da republički budžet, kao i sve druge, pune građani, dolazimo do jasnog zaključka da građani na kraju ne participiraju ni u čemu, osim u saniranju štete nesposobnih gradskih vlasti.

Aleksandar Rudić,
potpredsednik GrO LSV Zrenjanin

PODELI